Взехме си голдънче - Чарли. Женско куче с мъжко име Утре прави 5 месеца. Живее навън, в двора, свободно. Има си къщичка, няколко одеала и купички. Ако някой й докосне някое от одеалата изперква. Яде каквото й падне- от чушки и луковици през овошни дръвчета, тротоарни плочки, пълни кутии с цигари, охлюви и буболечки. Хранихме я с Брит в началото, но в един момент спря да ги харесва и минахме на Royal Canin Maxi Junior и като гледам я харесва изключително много. Яде и трева, но засадена трева, не каква да е. На всичко отгоре я маха с корените, сякаш не я иска на двора. Лятото намирахме огромно ботаническо разнообразие пред вратата. Не сме я учили къде да си върши "работите", но по странна причина прави, каквото прави изключително, само и единствено на трева или пръст. Дали сме й пълна свобода, което може би е проблем. Заринали сме я с играчки, от различни материали и с различна твърдост, за да свиква с различната сила на захапване. За сега съм я научил на "Седни", до някъде на "Легни" и да не се храни ако не й позволя, дори някак си успявам да й слагам лакомства на лапите и ако не й разреша, не ги докосва. Всичко е наред когато има лакомства около нея, но....Ако нямаме лакомства и сме около нея се започва с едно хапане на дрехи, едно ръмжене, едно "зъбене". В момента в който съпругата ми излезе от къщата се започва с едно скачане, хапане, и то агресивно, дъвкане и всичко за което се сетите. Тя има дори специални дрехи за Чарли, защото я побърква. И най-странното е, че понякога прегръща крака й и започва....не знам как да се изразя, единственото нещо, което ми идва на ум, е "клеца", а е уж женско куче. След кратко "клецане" леко се изпикава, сякаш да маркира съпругата ми, като своя собственост. На всичко отгоре съпругата ми е в 9-ти месец на бременноста си вече, възможно ли е да има връзка? Опитахме почти всичко, от плясване по дупето с вестник и чехла, през т.н."тръшване", та чак до видимо агресивен и ядосан език на тялото. Резултатът винаги има само ако й изкрещя "НЕ". И той е изключително краткотраен. За съжаление не я разхождаме много и е физически предизвикана в много малко ситуации. Най-вероятно от там идва проблема, че не я измаряме и се опитва да изразходва енергията си върху нас. Какво мислите по въпроса? Разгледах целият форум, но не открих подобен проблем. В даден момент съпругата ми трябваше да се оправдава пред хората, че белезите по ръцете й не са плод на домашно насилие, а на агресивно куче. Без да искам преди месец, при опит за рязане на нокти, срязах малко повече от необходимото. Кръв навсякъде; това се случи 5 минути след като се върнахме с нея от ветеринар, заради кърлеж. Който е рязъл нокти на куче и е бъркал знае за какво количество кръв говоря. И на двама ни това е първо куче в живота. Дайте някакви съвети и мнения, защото много скоро ще се роди бебето и не искам да има проблем с Чарли. Благодаря предварително.