Киноложки уикенд Любляна, Словения - 12-13.01.2013

Изложби, конкурси
Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София
Киноложки уикенд Любляна, Словения - 12-13.01.2013

Мнение от Красен » нед яну 13, 2013 5:07 pm

Имам честта да ви информирам за първите успехи на българските кучета за новата 2013 година. 5 български голдъна участваха на общо 3 изложби в словенската столица Любляна вчера и днес (12 и 13 януари) и се представиха повече от достойно!

1. CACIB Ljubljana (12.01.2013):
Meerik of Wolf Point (Рик) - 2ро място в Работен клас и R.CAC
Dewmist Glitterato (Тони) - 3то място в Шампионски клас
Dewmist Spirit of Satin (Душко) - 3то място в Открит клас

2. Специализирана изложба на словенския ретривър клуб (12.01.2013):
Meerik of Wolf Point (Рик) - 2ро място в Работен клас и R.CAC
Take a Glance uber den Wolken (Тинтин) - 1во място в клас Млади и BOB Junior
Angel's Hope from Goldengraf (Хоуп) - 2ро място в клас Подрастващи

3. CACIB Ljubljana (12.01.2013):
Meerik of Wolf Point (Рик) - 2ро място в Работен клас и R.CAC
Take a Glance uber den Wolken (Тинтин) - 1во място в клас Млади и BOB Junior и млад Шампион на Словения!!!
Angel's Hope from Goldengraf (Хоуп) - 4то място в клас Подрастващи (може и да бъркам)
Dewmist Glitterato (Тони) - 1во място в Шампионски клас, САС и Шампион на Словения!!!
Dewmist Spirit of Satin (Душко) - 4то място в Открит клас (може и да бъркам)


Искам да честитя на техните собственици - сем. Пекови (на Рик), сем. Павлови (на Хоуп и Тинтин) и Румен Кузманов (Тони и Душко) - и да им пожелая да са "повлекли крак" за всички български голдъни, както и да спечелят още много успехи тази година!!!

Потребителски аватар
ana_crime
Потребител
Мнения:851
Регистриран:нед яну 25, 2009 10:31 am
Местоположение:София

Мнение от ana_crime » пон яну 14, 2013 9:07 am

Браво на нашите кучета и хора!

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения:2068
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение:София

Мнение от Melina » пон яну 14, 2013 10:11 am

Браво на всички!
Супер представяне, само така, че и нагоре! :D

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Мнения:751
Регистриран:вт авг 11, 2009 7:25 pm
Контакти:

Мнение от gvpekov » пон яну 14, 2013 2:43 pm

Хайде и аз като свидетел на събитията да си кажа мнението (моето лично и неангажиращо никой) .

Изложбата беше на много високо ниво - в повечето класове имаше поне по 2 -3 равностойни кучета. Може би едно 80% от явилите се кучета могат да се борят за БИСС на нашите специалки.При мъжките конкуренцията беше много сериозна, но при женските просто беше жестока. Всяко едно женско което излизаше на сравнение за най-добро куче от пола имаше реални шансове за победа (да не говорим че по класове отпаднаха много равностойни на победителите кучета). Самия факт че световната шампионка не успя да вземе дори R.CACIB на квалификацията на Crufts би трябвало да говори много за нивото ( и повярвайте ми в България такава женска няма и като цяло съм виждал на живо на 3 или 4 изложби подобна класа , а ние ходим много по изложби както добре знаете)


При мъжките в клас открит имаше 3 кучета. Душко беше българският представител. Като цялото впечатлението от него е че никак не му се тичаше , беше доста ленив , но пък стоеше много добре в стойка. В класа му обаче имаше много хубави кучета и той остана 3ти и на двата цациба. ( две 3ти места )

Следващия ни представител беше Рик в клас работен. В класа бяха 4ри кучета като всяко беше на много високо ниво - изненадващо силни кучета в работен клас. И на трите изложби съдиите оглеждаха Рик и още едно куче ( ще помоля Дани да напише как се казваше понеже нямам каталог при мен) и видимо доста се чудеха. За мен лично Рик изглеждаше чудесно, въпреки че сменя козината в момента , но другото куче имаше невероятен темперамент - не знам дали няма да има мускулна треска на опашката след тези изложби , не спря да я маха и за секунда. И с този си темперамент успя да стане 2 пъти най-добро мъжко куче на изложбите. Общо взето моето мнение все пак е че поне на една от 3те изложби Рик можеше да стане първи той , но и аз съм пристрастен - нека Дани каже обективно как тя е видяла нещата. ( и на 3те изложби рик има R.CAC)

И от мъжките ни кучета остана Тони. Той беше в клас Шампиони, там другите 2 кучета в класа се различаваха от личната ми представа за куче от този клас. На първата изложба Тони остана 3ти - за мен лично единственото обяснение е че съдийката не му хареса горната линия (в определени моменти се вижда лека извивка надолу). Все пак на цациба в неделя Тони си взе заслуженото първо място в класа и вече на сравнението съдията хареса други кучета като обърна внимание върху това поддаване на гърба. (просто на всяко куче отиваше и му показваше кое не му харесва и при като отиде при Тони го натисна по гърба).И въпреки това си имаме словенски шампион в България в лицето на Тони , а това си е сериозно отличие предвид нивото на изложбите.(едно трето и едно първо място в класа)

След мъжките дойде време и на госпожиците от България да покажат на какво са способни. В клас Пъпи се яви Хоуп . Срещу нея имаше 3 ( даже мисля че втория ден бяха 4 - може и да се бъркам признавам си този детайл ми се губи) други госпожици . Впечатлението от класа като цяло е че всички момичета бяха доста стреснати от обстановката и видимо се плашеха от всеки по сериозен шум. След малко по директен подход от страна на съдията хоуп се стресна и мисля че това и изигра лош късмет на специалката първия ден , но въпреки това тя стана втора което е чудесно при тази конкуренция. Втория ден момичето беше значително по-спокойно , но пък съдията явно не я хареса съвсем и стана 3та (и за това не съм сигурен ако бъркам моля собственика да ме поправи).

И остана нашата гордост Тинтин. И на специалката и на Квалификацията за Crufts тя успя да се пребори с още 4 джуниъра и стана Best Junior и двата дена с което успя да стане млад шампион на Словения и определено по-важното Тинтин стана първия женски голдън който се класира за Crufts . Освен това, това е първият български голдън, който печели квалификация извън рамките на страната ни. Браво и честито на Дани от развъдник Goldengraf - страхотно постижение . Като лично послание мога да и кажа - Видя ли че кучетата в западна Европа са доста по-едри от нашите и всъщност нашите едри кучета в България са си съвсем нормални на Запад. :)

Пак честито на всички - мисля че много достойно се представихме. Отново честито на Пловдивчани за успеха и дано да имаме възможност пак заедно да посетим някоя голяма изложба .

Специални поздравления и за Световният Ни шампион по хендлинг стана първи и на първия цациб и на втория цациб в хендлерския конкурс.


ПП.
Ако съм сбъркал броя на кучетата или класирането на Хоуп се извинявам , просто е трудно да се съсредоточиш след като кучето ти е излязло от ринга преди няколко минути.

Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Мнения:1293
Регистриран:ср май 07, 2008 1:31 pm
Местоположение:Plovdiv

Мнение от Danyna » вт яну 15, 2013 2:02 pm

Аз първо ще благодаря на господата Пекови и Рик, че ми изтърпяха всички капризи мои и на двете ми госпожици :lol: Че то не беше треперене за това как ще вляза в залите, после как ще стигна до ринга, ами аз толкова кучета на едно място не съм виждала, омагьосах се :lol: А Рик е такава душичка, постоянно правеше място на двете дунди в колата, а позите за спане на госпожиците бяха върху пухената гърбина на момчето. Изложбите бяха изпълнени с много емоции, с добре подбрани съдии, а самите участници, в лицето на кучетата, бяха просто уникални. Изключително съм щастлива, че успях да видя кучета за които съм чела и дълго гледала на снимки, както и техни потомци, изживяването е невероятно. Българската група успяхме да се съберем вторият ден клетка до клетка, че залата в първия беше претъпкана и едва успяхме само да се видим и побъбрим. Но на следващия имаше достатъчно пространство, за да се запознаят баща с дъщеря :wink: , да намачкаме Душко и Тони, и да поиграем и с останалите преди да влязат в ринга. Постиженията на всички участници са много високи, предвид тази кункуренция. Бях сигурна, че Рик ще спечели САС в работен клас на втория цациб, момчето изглеждаше отлично и тичаше с много настроение, но решението на съдията беше в полза на Race the sun De Ria Vela. След Рик се наредиха кучета, като Shining Gold Meteor и Welsea`s Lennoxlewis. Душко пък даде преднина на кучетата - Dewmist Hope of Harlequin, Elizey Kampo, Asterix de ria vela, Тони излезе начело пред Over the Dreams De Ria Vela и Gildas Acteur.
Поздравления и успешна да е новата календарна година за всички!

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Мнения:751
Регистриран:вт авг 11, 2009 7:25 pm
Контакти:

Мнение от gvpekov » вт яну 15, 2013 3:43 pm

Dewmist Spirit of Satin

Изображение

Meerik of Wolf Point


Изображение

Dewmist Glitterato

Изображение

Angel's Hope from Goldengraf


Изображение

Take a Glance uber den Wolken


Изображение

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Мнения:751
Регистриран:вт авг 11, 2009 7:25 pm
Контакти:

Мнение от gvpekov » вт яну 15, 2013 6:23 pm

Интересно е че това куче което взе работен клас срещу Рик и миналата година е успяло да вземе квалификация за Crufts на същата изложба. Явно започва да му става навик :)

Race the sun De Ria Vela

Изображение

raissa_bor
Потребител
Мнения:32
Регистриран:вт фев 02, 2010 4:43 pm

Рик

Мнение от raissa_bor » ср яну 16, 2013 4:26 am

Браво и поздравления за всички виновници - на четири лапички и двуноги, и продължавайте все така да ни радвате с успехите си и хубавите снимки :) :) :)

Заключена