Ръмжи и лае

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
zlatina_zuzi
Потребител
Мнения:1
Регистриран:ср сеп 28, 2016 6:39 am
Ръмжи и лае

Мнение от zlatina_zuzi » ср сеп 28, 2016 3:11 pm

Здравейте! Аз съм Златина и имам куче голдън на 2г .Казва се Каспър! Той е много добро куче,но навън е много" шантав" .Например понякога ръмжи и лае по други мъжки кучета.По принцип като си играем вкъщи ръмжи на игра.Не е хапал никой до сега.Беше нападнат от друго куче,когато беше на годинка.Записахме го на треньор,но и това не помогна.
Имаме заграждение за кучета,там с женските се разбира,но с мъжки-само с някои .
Ще се радвам ако ми помогнете относно неговото поведение :)

Потребителски аватар
svetlana_ahladova
Потребител
Мнения:502
Регистриран:вт юни 17, 2008 6:18 am
Местоположение:гр.София
Контакти:

Мнение от svetlana_ahladova » чет сеп 29, 2016 7:22 am

Здравейте! Изръмжаването като предупреждение е типично поведение между мъжки кучета, стига да не се прехвърлят определени граници. След като кучето е било нападано като малко, е обяснимо да проявява неприязън към мъжкари. Това е доста неприятно за стопаните, пък и никога не се знае кога някой може да пострада. Ако кучето Ви не е кастрирано, една кастрация ще реши проблема. В случай, че не планирате да го развъждате, това би било добро решение и за неговото здраве в бъдеще.

Потребителски аватар
radoslavnkolev
Потребител
Мнения:7
Регистриран:пет мар 04, 2016 10:56 pm

Мнение от radoslavnkolev » пет сеп 30, 2016 9:36 am

Кастрирането на мъжките не винаги помага за промяната на характера. Комшията имаше същия проблем с неговия лабрадор. Бягаше постоянно а когато беше на повод искаше да изяде всяко куче което мърда освен женските разбира се. Кастрира го и беше спокоен точно 2 седмици докато премине дискомфорта от операцията явно и след това същата картинка.
Аз имам мъжки голден на 2,5 години и от година и половина започна да се прави на мъж да ръмжи по другите да лае и да зарива и рита със задните крака. За мен това е супер изнервящо след 12 часов работен ден кучето ми да ме дърпа и да лае по всичко. Замислих се и стигнах до идеята че на това куче разходките са му всеки ден едни и същи от близо 2 години. Един и същи маршрут едни и същи кучето и обстановка.
Започнах да го разхождам на различни места колкото мога и ми позволява времето.
Имаше инциденти с бездомни кучета които се опитаха да го нападнат с домашни кучета пак се лаеше и се пускаше към тях но това беше за 2/3 седмици.
Сега вече от 4/5 месеца се разхождаме нявсякъде без проблеми дори ходя от време на време на НДК минавам през Славейков.
Забравих да кажа че имах голям проблем с хората. Всеки който мине покрай мен кучето трябва да го подуши и тръгва към човека. Хората се плашеха и не им беше ок. Когато го закарах за пръв път пред Народния театър и чак до площад Славейков се ошашка и се чудеше кой по напред да подуши и да провери на кой да се зарадва и т.н. Сега вече не им обръща никакво внимание.
Пробвайте да смените малко средата може да има ефект като при мен
Успех

Заключена