Здравейте, не знам дали има подобна тема, но не намерих.
Проблемът е следният..Имам мъжки Голдън на 5 месеца, супер общителен и мил към всички, изобщо не е злобен...абе знаете какви са. Обаче щом му сипя да яде и посегна примерно да допълня или да отнема ръмжи и се спуска да хапе.Знам, че им е в природата да си пазят храната, но щом аз му давам аз трябва да мога и да взимам..или в случая да досипвам. Моля, дайте съвет как да постъпя?
Моля,помогнете..посяга да хапе ако му посегна към храната
Пробвайте на първо време две неща - да се научи да яде по команда и по-лесното - да не досипвате. Вече сигурно сте на две хранения , така че разделяте дневната дажба на две, подавате команда на кучето да седне , след като я изпълни сипвате сутрешната половина и възпирате опитите на кучето да започне да яде. По принцип трябва да стои и да чака освобождаваща команда или команда за хранене, но в началото никой не го прави. От Вас зависи. Когато видите , че сте овладели ситуацията подавате команда за хранене. Повече не се месите (поне в началото) Храната е ваша и Вие я споделяте с кучето - не е негова, но уважението трябва да е взаимно.
Другата седмица ще постна клип с нагледна демонстрация.
Другата седмица ще постна клип с нагледна демонстрация.
- radoslavnkolev
- Потребител
- Регистриран:пет мар 04, 2016 10:56 pm