Проблем с агресията и комуникирането с други кучета

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
reachforthesky
Потребител
Мнения:5
Регистриран:пет окт 24, 2014 8:16 pm
Проблем с агресията и комуникирането с други кучета

Мнение от reachforthesky » ср авг 05, 2015 4:53 pm

Здравейте,
първо искам да се извиня за поредната такава тема, понеже сигурно ще има още много такива.

На 3 годинки сме, казваме се Скай и сме мъжкарче.
Ето снимка
https://drscdn.500px.org/photo/91178717 ... abdcf1ffdb

Отгледан е в Смолян, до една годинка. Излизал е само с братчето си и сестричето. От тук започва нашата антисоциалност. Като много малък имаше инцидент с улични кучета, които го гонеха, и от там се наплаши много. На около една годишна възраст се преместихме да живеем в София, близо до Борисовата. Там ни обраха апартамента, той беше вътре и сигурно са го били. От тогава започна да лае когато чуе някакво тропане. Лае и на хора, когато влизат или минават покрай входната врата.
Сега сме почти на 3 години. Все още сме много антисоциални. Изобщо не се разбираме с каквито и да е други кучета. Направо започват да се лаят и хапят (ако са пуснати). Агресията е от двете страни.
Моля за някакви съвети и помощ, понеже така мъча и него и себе си. Нямаме нормална разходка. Няма запознанства с други кучета и забавни игри :(
Мисля, че ако го вкарам на място в глутница (тоест в по-голяма група от кучета) ще се оправи до някаква степен, малко по-малко.
Сега живеем близко до Южен парк и имаме възможност за групови разходки и обучение. Извинявам се за халотичното ми разказване и обяснение.

Благодаря Ви предварително за отделеното време и отново се извинявам ако съм пуснал поредната за вас досадна тема...
Просто имаме нужда от помощ. :(

Поздрави,
Николай.

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Мнения:1436
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » ср авг 05, 2015 7:57 pm

Добре дошли! Скай е много красив!
На първо място би било най-добре да се свържете с треньор, който се занимава с обучаване на кучета, осоебно такъв с опит с агресивни такива.
Ако успеете да го срещате с кучета, който нямат такъв проблем това може да помогне, но малко по малко, постепенно ще свикне.
Имате ли познати с кучета? Някой който да е наясно с проблема и да прояви разбиране, кучетата не е нужно да играят може само на повод да са в началото и да се разхождате заедно.
Важно е и вие да коригирате нежеланото поведение правилно и да награждавате желаното такова.
Как реагира, когато идват гости вкъщи?

reachforthesky
Потребител
Мнения:5
Регистриран:пет окт 24, 2014 8:16 pm

Мнение от reachforthesky » чет авг 06, 2015 8:41 am

Здравейте!
Тук (София) нямам приятели с кучета. Мислех си да ходя в парка за кучета в Южен парк, но предполагам, че не всички ще са така добре настроени. Затова се обръщам към вас с молба.
Миналата година опитах да се сработим с един треньор, казва се Павел - http://k9-world.wix.com/k9world , но подходи по грешен начин, смачкваше кучето психически и физически. Аз му казвах, че е страхлив и не е това начина. От него още повече започна да се страхува, даже от хора.

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Мнения:1436
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » чет авг 06, 2015 3:03 pm

Към всякакви кучета ли е агресивен? Женски?
Към хората по време на разходка как се държи?

reachforthesky
Потребител
Мнения:5
Регистриран:пет окт 24, 2014 8:16 pm

Мнение от reachforthesky » чет авг 06, 2015 4:21 pm

Към всякакви кучета - малки, големи, мъжки, женски. Още като види куче и започва да се агресира, съответно и от другата страна следва агресия, още преди да се доближат. Рядко да се държи нормално с някаква женска. Към хората ръмжи, когато тръгват да го галят. Езикът на тялото му е - СТРАХ. Свити уши, приляга и вдига крака, свита опашка.

reachforthesky
Потребител
Мнения:5
Регистриран:пет окт 24, 2014 8:16 pm

Мнение от reachforthesky » пон авг 10, 2015 11:47 am

Мислех си, че лека по-лека ще свикне с кучетата. Ходих няколко дни подред до кучешкия парк в Южен Парк, каквото и куче да видим, женско, мъжко - същата работа. Изявява се като някакъв алфа или не знам. :(

Потребителски аватар
joro9
Потребител
Мнения:760
Регистриран:пет дек 12, 2008 11:20 pm
Местоположение:София - Люлин

Мнение от joro9 » вт авг 11, 2015 2:30 pm

Погледнете и Вие как реагирате при срещата с друго куче. Оставате ли спокоен или настръхвате в очакване вашия да прояви агресия. И моя съвет е да коригирате нежеланото поведение, по възможност да останете спокоен и не на последно място не дърпайте дявола за опашката - не му организирайте срещи с цел социализация, а само се разхождайте около другите собственици с кучета като сте готов да спрете нежеланата агресия още в началото. Както казахте вече различавате симптомите на началото на агресивното му поведение. Точно тогава го спрете , обърнете го да не е лице в лице с "причината" и ангажирайте вниманието му с нещо (игра, команда или друго) за да го вкарате в "друга писта". Ако смятате, че не се справяте - обърнете се за съвет към професионален учител. Решение винаги има. Успех !

Заключена