първо искам да се извиня за поредната такава тема, понеже сигурно ще има още много такива.
На 3 годинки сме, казваме се Скай и сме мъжкарче.
Ето снимка
https://drscdn.500px.org/photo/91178717 ... abdcf1ffdb
Отгледан е в Смолян, до една годинка. Излизал е само с братчето си и сестричето. От тук започва нашата антисоциалност. Като много малък имаше инцидент с улични кучета, които го гонеха, и от там се наплаши много. На около една годишна възраст се преместихме да живеем в София, близо до Борисовата. Там ни обраха апартамента, той беше вътре и сигурно са го били. От тогава започна да лае когато чуе някакво тропане. Лае и на хора, когато влизат или минават покрай входната врата.
Сега сме почти на 3 години. Все още сме много антисоциални. Изобщо не се разбираме с каквито и да е други кучета. Направо започват да се лаят и хапят (ако са пуснати). Агресията е от двете страни.
Моля за някакви съвети и помощ, понеже така мъча и него и себе си. Нямаме нормална разходка. Няма запознанства с други кучета и забавни игри

Мисля, че ако го вкарам на място в глутница (тоест в по-голяма група от кучета) ще се оправи до някаква степен, малко по-малко.
Сега живеем близко до Южен парк и имаме възможност за групови разходки и обучение. Извинявам се за халотичното ми разказване и обяснение.
Благодаря Ви предварително за отделеното време и отново се извинявам ако съм пуснал поредната за вас досадна тема...
Просто имаме нужда от помощ.

Поздрави,
Николай.