поддържане на козината

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
marin4eto_50
Потребител
Регистриран:нед апр 25, 2010 11:29 am

Мнение от marin4eto_50 » нед юни 03, 2012 9:07 pm

Здравейте, не открих друга тема за козината, затова пиша тук. Козината на Кара пада страшно много..трябва ни нещо, което да има бързи резултати! В момента разполагам само с бирена мая, ще ме посъветвате ли по колко да давам на ден?

yosarian
Потребител
Регистриран:ср ное 17, 2010 7:17 pm

Мнение от yosarian » пон юни 04, 2012 9:19 am

Мисля, че ако много те притеснява падането е по- добре да говориш с лекар.

marin4eto_50
Потребител

Мнение от marin4eto_50 » пон юни 04, 2012 11:27 am

Падането на козината е от 1 седмица някъде, но се засилва. Мисля, че е напълно нормално, защото в момента я сменя. По-скоро ме притеснява това, че скоро е специалката :wink:

M&R
Потребител
Регистриран:пет окт 14, 2011 10:02 am

Мнение от M&R » пон юни 04, 2012 11:58 am

Понеже и аз от известно време се притеснявам от оплешевяване, днес взех едни витаминки на beaphar на капки, които ми препоръчаха в магазина специално за момента на смяна на козината. Още обаче не мога да дам мнение, защото днес ги започнахме, но след известно време ще споделя :D
Последна промяна от M&R на пон юни 04, 2012 2:30 pm, променено общо 1 път.

yosarian
Потребител

Мнение от yosarian » пон юни 04, 2012 2:05 pm

Маринче, тя да не се разгонва? Иначе няма да оплешивее за една седмица :)

marin4eto_50
Потребител

Мнение от marin4eto_50 » пон юни 04, 2012 2:10 pm

yosarian написа:Маринче, тя да не се разгонва? Иначе няма да оплешивее за една седмица :)
Ами време й е, но да не дърпаме дявола за опашката :D Силно се надявам да не се разгони точно сега :?

yosarian
Потребител

Мнение от yosarian » пон юни 04, 2012 2:12 pm

Ние така развеселихме младежите на Болкан уинъра тази зима :)

marin4eto_50
Потребител

Мнение от marin4eto_50 » пон юни 04, 2012 2:22 pm

yosarian написа:Ние така развеселихме младежите на Болкан уинъра тази зима :)
хехехеххе ние пък изпуснахме специалката миналата година, а се оказа фалшива тревога :D След това се разгони 1-2 дни преди клубното първенство. Ще сме големи каръци, ако изпуснем и тази специалка.

А козината изведнъж започна да пада много..ама колкото толкова, какво да направя :)

Потребителски аватар
korneliq
Потребител
Регистриран:пет май 08, 2009 3:19 pm

Мнение от korneliq » ср юни 06, 2012 8:46 am

Ние давахме точно бирена мая, обаче ще те излъжа по колко- май 2 пъти дневно по 2 хапчета,но най-добре питай ветеринар, че наистина не помня.

Аз не можах да намеря тема за подготовка за изложба, а в другия раздел никой не ми пише...Исках да питам колко дни преди изложбата се къпе кучето (ние мислим 2-3 дена) и задължително ли е подстригването(грумирането)? Има ли някакви шансове куче без специална подстрижка, само сресване? Или съдиите държат на това?

Друго какво правите за разкрасяване- чистене на уши? На зъби не смея, че той много мрази и ще вземе да запомни лошото преживяване и да се дръпне, като искат да му ги видят съдиите..

marin4eto_50
Потребител

Мнение от marin4eto_50 » ср юни 06, 2012 9:17 am

Ани, за къпането и аз доста се двоумях, защото не съм забелязала за колко дни на Кара й сляга козината. При всяко куче е различно. Идеята е в деня на изложбата, козината да стои естествено. Аз изкъпах Кара вчера вечерта. Сега въпросът е как ще я опазя да не се изцапа.

Ушите също ще й изчистя, за зъбите ще дам нещо да гризе, защото и на нея това не й е любимата процедура. Хубаво е да изрежеш ноктите, за да не пречат при движение, както и косъмчетата на лапите.

А груумиране не знам дали е задължително, но мисля, че е препоръчително. Хубавият грууминг може да скрие някои дребни недостатъци, както и да открои плюсовете.

Мария Маркова
Потребител
Регистриран:ср апр 06, 2016 9:43 am

Пърхот

Мнение от Мария Маркова » пон апр 18, 2016 10:23 am

Привет! С удоволствие ви чета и мога да кажа, че научих много от вашият опит, благодаря за което! Мисля, че тук е мястото да споделя, че Арни (прекрасно голдънче на 3м) има пърхот и моля за помощ! Когато го взех удома беше с анемия и сега ветеринарът твърди, че този пърхот е вследствие от анемията. Да, обаче нея вече я излекувахме, а проблема с пърхота се задълбочава. Давам му една лъжица зехтин на ден с храната. За сега няма ефект... :? Приемам съвети всякакви!

Потребителски аватар
svetlana_ahladova
Потребител
Регистриран:вт юни 17, 2008 6:18 am
Контакти:

Мнение от svetlana_ahladova » пон апр 18, 2016 10:38 am

Здравейте и добре дошли. Докторът гледа ли под микроскоп люспичка от кожата преди да каже, че е резултат от алергията? Защото може да са гъбички или някакви паразити. Много е важно да се диагностицира правилно. Ако имате съмнение в диагнозата на Вашия лекар, потърсете второ мнение.

Мария Маркова
Потребител

Мнение от Мария Маркова » чет апр 21, 2016 9:42 am

Първото ми съмнение беше, че има вероятност да е в резултат на гъбички или паразити, но докторката беше категорична, че не е, но и не го погледна обстойно под микроскоп. Утре ще го отведа при друг вет. Давам му зехтин вече 10-тина дни, но резултат никакъв....

Мария Маркова
Потребител

Мнение от Мария Маркова » вт апр 26, 2016 9:37 am

Привет отново! Да споделя консултацията с друг ветеринар по повод прословутият пърхот!...нямало нужда от изследване на люспите, кожата е видимо в добро състояние, без зачервявания и сърбеж....по едно сурово яйце три пъти седмично! Това е! Дали е достатъчно....!? Арни не се чеше непрекъснато и видимо пърхотът не му пречи...дали се притеснявам излишно или да отида при трети ветеринар!?
И още нещо...така и така съм се разписала...първата докторка искаше на 4м да му направи още една ваксина, а този док. от вчера каза че това е напълно излишно и е по-добре да е на 6м. !? Ха сега де!?

Потребителски аватар
radoslavnkolev
Потребител
Регистриран:пет мар 04, 2016 10:56 pm

Мнение от radoslavnkolev » пет сеп 30, 2016 9:03 am

Аз имах същия проблем с моя голден и забелязах чак когато си купих форминатор преди това с обикновенните четки не съм обръщал внимание.
На форминатора много си личи и се обърнах към няколко ветеринарни клиники. Направиха му всякакви изследвания на кожата и козината нямаше никакви проблеми. Оказа се че е от храната защото от време на време му дробя хляб. Казаха че е от хляба. Не го къпех с шампоани само с вода но от когато се появи пърхота на 3 месеца го къпя с домашен съпун. Козината му става уникална и нямам проблеми с пърхота.
А и намалих хляба...

Заключена