поддържане на козината
-
- Потребител
- Регистриран:нед апр 25, 2010 11:29 am
-
- Потребител
Понеже и аз от известно време се притеснявам от оплешевяване, днес взех едни витаминки на beaphar на капки, които ми препоръчаха в магазина специално за момента на смяна на козината. Още обаче не мога да дам мнение, защото днес ги започнахме, но след известно време ще споделя 

Последна промяна от M&R на пон юни 04, 2012 2:30 pm, променено общо 1 път.
-
- Потребител
-
- Потребител
хехехеххе ние пък изпуснахме специалката миналата година, а се оказа фалшива тревогаyosarian написа:Ние така развеселихме младежите на Болкан уинъра тази зима

А козината изведнъж започна да пада много..ама колкото толкова, какво да направя

Ние давахме точно бирена мая, обаче ще те излъжа по колко- май 2 пъти дневно по 2 хапчета,но най-добре питай ветеринар, че наистина не помня.
Аз не можах да намеря тема за подготовка за изложба, а в другия раздел никой не ми пише...Исках да питам колко дни преди изложбата се къпе кучето (ние мислим 2-3 дена) и задължително ли е подстригването(грумирането)? Има ли някакви шансове куче без специална подстрижка, само сресване? Или съдиите държат на това?
Друго какво правите за разкрасяване- чистене на уши? На зъби не смея, че той много мрази и ще вземе да запомни лошото преживяване и да се дръпне, като искат да му ги видят съдиите..
Аз не можах да намеря тема за подготовка за изложба, а в другия раздел никой не ми пише...Исках да питам колко дни преди изложбата се къпе кучето (ние мислим 2-3 дена) и задължително ли е подстригването(грумирането)? Има ли някакви шансове куче без специална подстрижка, само сресване? Или съдиите държат на това?
Друго какво правите за разкрасяване- чистене на уши? На зъби не смея, че той много мрази и ще вземе да запомни лошото преживяване и да се дръпне, като искат да му ги видят съдиите..
-
- Потребител
Ани, за къпането и аз доста се двоумях, защото не съм забелязала за колко дни на Кара й сляга козината. При всяко куче е различно. Идеята е в деня на изложбата, козината да стои естествено. Аз изкъпах Кара вчера вечерта. Сега въпросът е как ще я опазя да не се изцапа.
Ушите също ще й изчистя, за зъбите ще дам нещо да гризе, защото и на нея това не й е любимата процедура. Хубаво е да изрежеш ноктите, за да не пречат при движение, както и косъмчетата на лапите.
А груумиране не знам дали е задължително, но мисля, че е препоръчително. Хубавият грууминг може да скрие някои дребни недостатъци, както и да открои плюсовете.
Ушите също ще й изчистя, за зъбите ще дам нещо да гризе, защото и на нея това не й е любимата процедура. Хубаво е да изрежеш ноктите, за да не пречат при движение, както и косъмчетата на лапите.
А груумиране не знам дали е задължително, но мисля, че е препоръчително. Хубавият грууминг може да скрие някои дребни недостатъци, както и да открои плюсовете.
-
- Потребител
- Регистриран:ср апр 06, 2016 9:43 am
Пърхот
Привет! С удоволствие ви чета и мога да кажа, че научих много от вашият опит, благодаря за което! Мисля, че тук е мястото да споделя, че Арни (прекрасно голдънче на 3м) има пърхот и моля за помощ! Когато го взех удома беше с анемия и сега ветеринарът твърди, че този пърхот е вследствие от анемията. Да, обаче нея вече я излекувахме, а проблема с пърхота се задълбочава. Давам му една лъжица зехтин на ден с храната. За сега няма ефект...
Приемам съвети всякакви!

- svetlana_ahladova
- Потребител
- Регистриран:вт юни 17, 2008 6:18 am
- Контакти:
-
- Потребител
-
- Потребител
Привет отново! Да споделя консултацията с друг ветеринар по повод прословутият пърхот!...нямало нужда от изследване на люспите, кожата е видимо в добро състояние, без зачервявания и сърбеж....по едно сурово яйце три пъти седмично! Това е! Дали е достатъчно....!? Арни не се чеше непрекъснато и видимо пърхотът не му пречи...дали се притеснявам излишно или да отида при трети ветеринар!?
И още нещо...така и така съм се разписала...първата докторка искаше на 4м да му направи още една ваксина, а този док. от вчера каза че това е напълно излишно и е по-добре да е на 6м. !? Ха сега де!?
И още нещо...така и така съм се разписала...първата докторка искаше на 4м да му направи още една ваксина, а този док. от вчера каза че това е напълно излишно и е по-добре да е на 6м. !? Ха сега де!?
- radoslavnkolev
- Потребител
- Регистриран:пет мар 04, 2016 10:56 pm
Аз имах същия проблем с моя голден и забелязах чак когато си купих форминатор преди това с обикновенните четки не съм обръщал внимание.
На форминатора много си личи и се обърнах към няколко ветеринарни клиники. Направиха му всякакви изследвания на кожата и козината нямаше никакви проблеми. Оказа се че е от храната защото от време на време му дробя хляб. Казаха че е от хляба. Не го къпех с шампоани само с вода но от когато се появи пърхота на 3 месеца го къпя с домашен съпун. Козината му става уникална и нямам проблеми с пърхота.
А и намалих хляба...
На форминатора много си личи и се обърнах към няколко ветеринарни клиники. Направиха му всякакви изследвания на кожата и козината нямаше никакви проблеми. Оказа се че е от храната защото от време на време му дробя хляб. Казаха че е от хляба. Не го къпех с шампоани само с вода но от когато се появи пърхота на 3 месеца го къпя с домашен съпун. Козината му става уникална и нямам проблеми с пърхота.
А и намалих хляба...