Къпане

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
topsi
Потребител
Регистриран:пон ное 21, 2005 6:02 pm
Къпане

Мнение от topsi » чет май 18, 2006 2:47 pm

Понеже търсих , сигурна съм че някъде говорихме за това , но сега не намерих:(
Та с Ива си говорихме и тя каза че Г-н Фрикстранд е казал че си къпе кучетата често поне по веднъж в месеца.
Та някой може ли да допълни ако има още информация

Jeremi
Потребител
Регистриран:нед май 14, 2006 1:16 pm

Мнение от Jeremi » чет май 18, 2006 2:52 pm

Аз , също исках да попитам. Колко често трябва да е къпе кучето и под къпане разбирам с препарат шампоан и може ли да се къпе по-честичко но само с вода , та нали са кучета пловци :) особено сега лятото не е ли хубаво да им пускаме по-честичко по един душ с чиста вода. И се сетих да попитам горе долу каква да е температурата по хладка или топличка като за нас :)

topsi
Потребител

Мнение от topsi » чет май 18, 2006 2:55 pm

От личен опит с вода ги мия и сутрин и вечер че се правят на маймуни.
С препарат преди изложба или когато има нужда , но не по-често от веднъж в месеца.Общо взето рядко.
За това ми беше интересно и друго мнение и друга гледна точка.

Jeremi
Потребител
Регистриран:нед май 14, 2006 1:16 pm

Мнение от Jeremi » чет май 18, 2006 3:04 pm

На мен ми препоръчаха някакъв френски шампоан които непроменя PH-то
на кучето и с него може по-често да се къпе , и аз го къпя веднъж в месеца с препарати а много честичко само с чиста вода. Толкова обича да се къпе , че сам влиза под душа и се радва и "хапе" водата . Та с една дума ни е любимото да се къпеме , непослушни сме при ресането с четка макар че му взех с някакви топчета на връхчетата да го масажира а не да го драска и пак нестои на едно място :)

Valia & Kara
Потребител
Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » чет май 18, 2006 3:08 pm

Само малко уточнение, първо го разрестваш с гребена/четката, после под душа, така ви трябвало да е процедурата :)

Потребителски аватар
Василена
Потребител
Регистриран:чет фев 23, 2006 5:14 pm

Мнение от Василена » чет май 18, 2006 3:11 pm

Да живее самопочистващата се козина! И аз я мия с вода иначе 3 - 4 пъти седмично и й харесва.

topsi
Потребител

Мнение от topsi » чет май 18, 2006 3:12 pm

Ако шампоана е на Ери(Hery) (френски е) супер , само дет не знам да се продават по нашите земи.

topsi
Потребител

Мнение от topsi » чет май 18, 2006 3:27 pm

По този повод малко сайтове за хубава козметика

http://www.1allsystems.com/

http://www.biogroom.com/

http://www.hery.fr/

Потребителски аватар
Алекс
Потребител
Регистриран:вт авг 22, 2006 10:13 am
Контакти:

:)

Мнение от Алекс » вт авг 22, 2006 10:17 am

Привет!
Искам да попитам, на каква възраст може да се изкъпе кученцето за пръв път :)

Потребителски аватар
Janis
Потребител
Регистриран:пет апр 21, 2006 9:51 am

Мнение от Janis » вт авг 22, 2006 10:40 am

аз рядко къпя мойте момичета със шампоан. по принцип си мием крака и кореми след разходките, задължително по 1-2 пъти плуват на месец в реката.

Кая изкъпах за първи пътна 2,5 месеца, когато я доведоха от развъдника, че беше мноооооого мръсна , Багирка доста по-късно, щото тя си се роди в къщи и майка и я чистеше редовно.

Потребителски аватар
Алекс
Потребител
Контакти:

:)

Мнение от Алекс » вт авг 22, 2006 11:56 am

Моята малка сладка Беа е на месец и 4 дни :) Прави се на прасе когато яде и заради това питам кога може да се къпе :)

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am

Мнение от Красен » вт авг 22, 2006 12:31 pm

На месец и 4 дни??? А защо е при теб а не при майка си??? Та тя е още сукалче!!!

Забрави да я къпеш на тази възраст... и попитай хората, от които си я взела защо ти я дават толкова малка. Откъде си я взел/а?

Потребителски аватар
Алекс
Потребител
Контакти:

mm

Мнение от Алекс » вт авг 22, 2006 1:55 pm

Просто така се получи. Тя си беше вече отбита от майката, ядеше си а не сучише. Нямаше да я взема, ако не ми беха гарантирали, че може и че ще е добре като се полагат грижи за нея. Аз ги полагам! Храни се перфектно детето през около 4 часа :) Играе си ...беснее ...и хапе :) Напълно здраво куче си е ;)
Аз нямам намерение още да я къпя, просто искам да знам това на каква възраст е нормално да стане, знам, че е мъничка още за такава процедура!

Ето го и малкото ми бижу!!!

Изображение

Потребителски аватар
Diyana Сhar
Потребител
Регистриран:пет яну 27, 2006 12:27 pm
Контакти:

Мнение от Diyana Сhar » вт авг 22, 2006 5:04 pm

Извинявам се за отклонението. С Алекс продължихме на лични. Не бях забелязала, в коя тема й отговарям - все така става :oops: :wink:
Последна промяна от Diyana Сhar на ср авг 23, 2006 8:16 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am

Мнение от Красен » вт авг 22, 2006 7:53 pm

ОК, да сменим темата :lol: .

Ели, не знам защо, но съм изтървал началото на темата... Да, г-н Фрикстранд каза, че редовно си "къпе" кучетата, но доколкото разбрах това е просто изплакване с вода без препарат... ако трябва, ще го помоля да уточни.

Иначе, да ви стресирам малко - Арчи не го бях къпал с препарат почти година... и преди някой да се възмути, искам да ви уверя, че това не само че не му се отрази лошо, ми даже напротив... като гледам каква му беше станала козината - супер. Сега малко го тримнах 2 пъти за последните 2 месеца, изкъпах го освен обилно с препарат и с морска вода и пясък и мога да ви уверя, че е по-лъскав, пухкав и обилно окосмен отвсякога! 8)

Заключена