Проблем с храненето на малко кученце

Всичко свързано с обучението и отглеждането на Голдъна
Потребителски аватар
Ива Малджиева
Потребител
Мнения:298
Регистриран:чет мар 22, 2007 4:34 pm
Местоположение:Добрич
Контакти:
Проблем с храненето на малко кученце

Мнение от Ива Малджиева » пет дек 19, 2008 11:41 pm

Здравейте.
Вече съм споменавала за проблемите ми с храненето на Крис,но нещата се влошават и имам нужда от съвет.
Преди да го взема,Крис е хранен четири пъти дневно,три от които с гранули(стартер на Роял Канин) смесени с йогурт(Хърватски,не българско кисело мляко),четвъртото хранене е било със сурово телешко шкембе.Между отделните дажби са давали и козе мляко.
Като взех Крис ми дадоха гранули,които те първа почват да дават тоест сменят стартера.Крис не искаше да ги яде. Пробвах с Роял канин джуниър (макси и медиум) -не ги искаше. Взех Хилс с агнешко-яде малко и спря.Взех Хилс large breed с пилешко-същата работа. Всичко му омръзва за няколко дни. Като започна да ги смесвам с бульон или мляко става още по-капризен. Лапа гранулата облизва я и я плюе на повече от метър от него-като камила,а казват че животните не можели да плюят :lol:
Незнам какво да правя. Мислих да го държа един ден гладен и да видя дали ще почне,защото сега купата му е постоянно при него и винаги има храна.Ама незнам дали да ще се получи или просто ще го тормозя детето :?
Инъче има апетит,ама не и за гранули!
А пък качва килограми,не слабее.За две седмици е качил 3.200кг.
Лошото е,че и режим немога да му направя :?

Потребителски аватар
Belinda & Adhara
Потребител
Мнения:407
Регистриран:пет ное 25, 2005 12:56 pm
Местоположение:София

Мнение от Belinda & Adhara » съб дек 20, 2008 1:23 am

Здравейте Ива!
Незнам доколко ще съм полезна , но пробвайте пак със стартера /това трябва да е Макси бейби дог на Роял/, Крис все още си е в тая възраст и може да го яде .Колкото до Йогурт-а , то и нашето кисело мляко не е лошо , или поне някои от всички марки на пазара / та нали ние сме го измислили :wink: /
Надявам се , че не сменяте рязко храната на малчо , защото това може да ви доведе проблеми.
Колкото до постоянното присъствие на купа с храна около палето -не , така не само няма да яде , а и режим няма да има. Купата се слага с храна само в определено време , следва задръжка пред нея и след това ядене. Ако яде - добре , ако - не , прибираш до следващото хранене.
Ако по този начин прояде по-натам може да смениш храната , като прибавяш постепено от новата .
Надявам се Мечето скоро да прояде и да си нямате такива притеснения :D

Потребителски аватар
svetlana_ahladova
Потребител
Мнения:502
Регистриран:вт юни 17, 2008 6:18 am
Местоположение:гр.София
Контакти:

Мнение от svetlana_ahladova » съб дек 20, 2008 9:28 am

Арти също е много капризна с яденето. Отива, подушва си храната и като види, че е същото я подминава. Пробвахме с прибиране на храната, сменихме режима - никакъв ефект. Сега я храним с Хилс, в началото много си го харесваше, а се цупеше на Роял Канин. Иначе има апетит за всевъзможни вкуснотии. Стигнахме до извода, че иска разнообразие. Една сутрин към порцията Хилс и сложих няколко гранулки Белканто (бяха ни я дали на една от изложбите). Омете си купичката за секуни. Сега така се храним - с 5-6 различни гранулки за аромат. Абе глезла голяма, ще видим кога пак ще и писне, но се бяхме притеснили, че кучето не се храни и затова я лигавим. Пробвай към неговата храна да добавиш няколко парченца нещо, което харесва, колкото за аромат. Зная, че не е педагогично, но вече си го знаем, че малките сладури така и така ни манипулират.

Потребителски аватар
hrissito&buddy
Потребител
Мнения:677
Регистриран:пон сеп 03, 2007 7:56 pm
Местоположение:София
Контакти:

Мнение от hrissito&buddy » съб дек 20, 2008 11:44 am

Защо не пробвате с парченца от любимото му телешко шкембе към гранулата? Или евентуално бульон от шкембе. Ако не намерите сурово, и варено може да свърши работа.

Потребителски аватар
Iglika
Потребител
Мнения:556
Регистриран:пон ное 21, 2005 7:12 pm
Местоположение:София
Контакти:

Мнение от Iglika » пон дек 22, 2008 9:39 am

Според мен целия ви проблем се състои в това, че купата е постоянно при него. Първо и преди всичко пробвайте следното - давате храна само в часовете за хранене. Слагате паницата на пода, слагате кученцето да седне, задържате го няколко секунди ( постепенно това време се увеличава) и давате команда за ядене. Ако не хапне до минута две, давате отново команда за сядане и прибирате паницата. До следващото хранене не му давате никакви наградки и въобще никаква храна. В следващия час за хранене повтаряте упражнението. Кучето спокойно може да издържи без храна 2-3 дни. Когато Багира пристигна от Русия не яде почти цяла седмица. Беше отслабнала и аз доста се притесних за нея, та я преследвах непрекъснато с някаква храна. В крайна сметка се ядосах, минах на хранене по график и нещата се оправиха за по-малко от 24 часа.
Пробвайте първо това и чак след това промяна в порциона.

Потребителски аватар
yani65
Потребител
Мнения:196
Регистриран:пет мар 31, 2006 9:06 pm
Местоположение:София

Мнение от yani65 » пон дек 22, 2008 7:06 pm

Много е любопитен факта "злояд голден". Не знам дали има по злояд от моя Самър. Докато навърши една година ядеше като ламя, а след това изведнъж никаква храна не му харесваше, освен сух хляб, за него дори се молеше. Лъжехме се с кисело мляко върху гранулите, размесени с малко пастет, или супичка, но никога не изяждаше определеното за него дневно количество. Хранех го по правилата, винаги вдигах паничката, но това никак не ми помагаше. смених всички видове първокласни храни продавани в БГ, но без резултат. Това лято навърши 3 години и изведнъж прояде и то по три пъти на ден. Сутрин му слагам цялата дневна дажба и престанах да му махам паницата. За забелязване е ,че яде сутрин,обед и вечер точно когато и ние се храним, а след ката приключи изва за десерта-коричка хляб. Така, че не се притеснявайте, ще прояде.

Заключена