Проблем с "разходките"
-
- Потребител
- Регистриран:пет май 15, 2015 10:31 am
Здравейте! С моята Кийра разходките са пълен кошмар,ако може това което правим да се нарече разходка. Излезнем ли навън се почва едно буквално влачене по улицата... не иска и не иска да върви...седи и упорито се дърпа или ляга на улицата....чудя се дали тайно е магаре, а не куче. Моля ви дайте ми съвет как да се справя с този проблем.
Здравейте, явно Кийра свързва разходките с нещо неприятно, страх, скука, дискомфорт, че не е на познато място, най-точно трябва вие да сте наясно. Носете със себе си любима играчка или лакомства, които обича и и се дават само за награди. Награждавайте я винаги като стане и започне да ходи с вас, за да има стимул да го прави. А колко е голяма Кийра?
-
- Потребител
- Регистриран:пет май 15, 2015 10:31 am
Значи не са и достатъчно стимулиращи наградките, опитайте с нещо наистина любимо, може и да е играчка, но при всички положения ще свикне да излиза с вас стига да го правите редовно. Може да извикате и другарче за подкрепление, което няма проблем с излизането и разходките навън, когато го види тя ще е любопитна да го опознае и да поиграят заедно, така ще свързва разходката с нещо приятно.
-
- Потребител
- Регистриран:съб мар 31, 2018 10:16 pm
Здравейте! Моята Ая е вече на 5 месеца и половина разходките ни са ужасно трудни. На тръгване не иска да ходи напред, само назад, постоянно скача по мен и ме хваща с предните лапи и не иска да ходи. Постоянно спира и отказва да ходи, влачи се, а когато се прибираме се дърпа толкова силно, че едва я удържам и вече имам мазоли по ръцете от повода, а тя се души толкова силно, че се плаша. Спирам всеки път, когато се дърпа и тръгваме само, когато повода не е опънат, но момента, в който тръгнем отново тя пак се дърпа толкова силно, че ходи само на задните си крака. Пробвах с другарче, с играчки, с лакомства и промяна в поведението няма. Вкъщи е ненормално щура и пакостлива, има адски много енергия, която трябва да изразходва, но не иска и навън да бъде. Вече се отчайвам, от 2 месеца се опитвам да се справя и не успявам, моля за съвет