Моето момче-Рей!

Снимки на вашите любимци
Потребителски аватар
Joana
Потребител
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm
Моето момче-Рей!

Мнение от Joana » пон фев 04, 2008 7:21 pm

Реших, че е време да направя една темичка , в която да пускам снимки и разкази на случки от живота на моето диване!ще ми е изключително забавно да разказвам за всички глупости, които вър6и,а те са МНОГО 8) ! Дано да ви накарам да се усмихнете докато разглеждате тази тема :wink: ! Така ще започна от вчера когато не знам как и на каво Рей се поряза(не е сериозно) и всички вкъщи решиха,че горкото куче сигурно страшно много страда(от драскотина) Промихме раната,намазахме я с... не съм сигурна с какво точно,но крачето беше старателно превързано, за да не се замърсява...
Изображение
Кучето стоя с това нещо точно 30 минути след което най-безобразно го махна от себе си и го заряза на пода в кухнята :roll: ! Понеже се разбра че кученцето няма да може да стой с нещо на крачето,майка ми ме помоли да не го извеждам на обичайната му разходка,за да не се натоварвало момченцето...Хубаво,което означаваше, че аз трябва да му измисля някакво занимание в двора ! Специално заради Рейчо аз трябваше да си тръгна по-рано от училище,за да може да се приберa при него, и да му съберa ШИШАРКИ с които да си играе на двора!Та играта беше следната-аз мятам шишарки,Рей ги гони,захапва ги и ги скрива някъде,където аз да не мога ги намеря,а после чака хвърлянето на нова шишарка!След като шишарките,които са били в мен свършат започвам да ги търся,за да мога да му ги хвърлям отново! За тези които не знаят как да си играят когато са навън може да дадем идеи :
1) изкопайте дупка,но гледайте да се изцапате много,така де ако сте чисти разходката изобщо не е разходка!
Изображение
2) след като сте вече изцапани може да направите стъпки там където баба ви(или някой друг от семейството) е изчистил час по-рано
Изображение
3)ако някои ви спре да изядете кокичетата,които са поникнали последните дни,намерете нещо друго,което да погълнете-в нашия случаи дъвченето на шишарки, та те са почти полезни!
Изображение
Изображение
и накрая-заслужена почивка разбира се!
Изображение
Може и да отидете при човека,които ви е наблюдавал докато сте правили всичко и да го накарате да ви поздрави за всичко, което сте направили!!!
Изображение

Потребителски аватар
Lucky*
Потребител
Регистриран:пет окт 12, 2007 2:43 pm
Контакти:

Мнение от Lucky* » пон фев 04, 2008 7:59 pm

Ах,този Рей прекрасен е!Много радва с тази усмивка :D Немога да му се нагледам :wink: Чакам с нетърпение другите му приключения :D :D :D

Потребителски аватар
Buddy21
Потребител
Регистриран:пет юли 13, 2007 9:43 am
Контакти:

Мнение от Buddy21 » пон фев 04, 2008 8:02 pm

Честита ви тема,Йоана и Рей!
Много да пишете в нея,но само за хубави неща! :wink:
А Рейчо бързо да се възстановява!Ще му мине-и ние до онзи ден бяхме с превръзки и то на същото краче! Но ти по-добре го заведи на лекар,да не се инфекцират златните пръстчета.Ние не се разминахме с инжекцията :oops: :cry: ,пък и разтвор слагахме(името не знам,тъй като ни го дадоха в спринцовка),а чорапитееее... :evil: направо непоносими!

Потребителски аватар
Joana
Потребител

Мнение от Joana » пон фев 04, 2008 9:31 pm

Дано да ни мине бързо,че да го държа само в двора :? миличкия ми накуцващ голдън :cry:
ще пишем редовно обещавам :wink:

Valia & Kara
Потребител
Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » вт фев 05, 2008 9:56 am

Супер темичка, Joana! Ей, такива разказчета в картинки много обичам! Давай, давай пълни темата :D
Ако искаш добави малко инфо и за Рей, че аз съм я изпуснала тази част. От къде е, мама и тате, възраст? Даже, ако имаш снимки на майката и бащата или знаеш нещо повече за тях :wink: Последното е мое любопитство и въпрос на твоето желание :D

Потребителски аватар
love_goldens
Потребител
Регистриран:ср ное 21, 2007 7:15 pm

Мнение от love_goldens » вт фев 05, 2008 12:22 pm

Страхотна тема!Рей е невероятен!! :wink:

Потребителски аватар
Joana
Потребител

Мнение от Joana » вт фев 05, 2008 2:59 pm

Много се радвам на всички коментари!!! А за любопитството...Винаги сме готови да разказваме за себе си :oops: ,а и вече чувстваме целия клуб като наше 2ро семейство(макар че не сме виждали много от форумците на живо) Но преди да разкажа за Рей ще започна с малко (всъшност е доста)пред история, за да добиете по-ясна представа за това какво означава тази космата маймуна за мен! Аз от малка съм искала куче,но майка ми като разумна и отговорна жена ми е отказвала!Преценявала е че аз съм прекалено малка, за да мога да се грижа добре за куче!Един прекрасен ден, както си вървя по улицата спокойна и безгрижна се зазяпвам във витрината на зоомагaзин(винаги го правя,малките кученца просто ме разтапят) и понеже знаех че майка ми е наблизо-обадих и се да дойде да го види!Без изобщо да се надявам, че тя ще благоволи да го вземе,дори не съм я убеждавала да го прави, тя влезе в магазина, каза че е прекрасен (беше басетче) и започна с-Мислиш ли, че ще се грижиш за него,кой ще го извежда,кой ще го възпитава,кой ще чисти!След час аз бях с 1 малко ангелче в ръцете си,беше невероятно!Кученцето беше сладурче-спеше завито под бебешко одеяло,беше страшно гальовно,всички вкъщи се грижехме за новия член на семейството!Всичко беше идеално-три дни ! Повечето биха предположили какво се случи с кученцето... Предполагам това, че бяхме незапознати със състоянието на кучетата в зоомагaзините беше главния ни проблем,както и спонтанното решение ... последваха много сълзи-вкъщи сме 3 жени,можете да си представите какво му беше на баща ми освен това,че и на него му беше страшно тъжно!Собственика на зоомагaзина се извини,каза че ще ни върне парите,което нищо не оправяше-нашето кученце беше умряло... Последваха много разговори вкъщи:искаме ли друго куче,дали е добра идея и каквото още се сетите в тази посока!Бяхме решили, че искаме друго куче и знаехме, че то няма да замени Зак(така се казваше басета)но това не означаваше ,че няма да го обичаме също толкова много!Собственика на въпросния зоомъжазин се чувстваше зле или поне така изглеждаше,каза че ако искаме ще ни намери здраво кученце и майка ми се съгласи!Всички си бяхме заели да решим заедно кое куче е подходящо за нас1В крайна сметка се спряхме на лабрадор ! И кученцето дойде в магазина-имаше родословие,майка специално се беше заела с това да разбере от къде идва кученцето и дали е здраво!И всичко беше наред-оставаше да почистим къщата,Зак умря от пaрвовироза и имаше вероятност да се зарази и другото кученце!Няколко дни майка ми правеше само това,излъска къщата от горе до долу,аз се занимавах с четене на книги за това как се гледа малко кученце!И дойде и деня в които да отидем и да вземем малкия пухчо!Не можете да си представите как се почуствах като видях аквариума празен-всеки ден в продължение на седмица,аз минавах покрай магазина,за да го поглеждам и да го показвам на приятелки като им казвах-това е нашето куче-а то ни гледаше с кафявите си очета и скачаше по стъклото!Влезнахме вътре и попитахме къде е лабрадорчето,което трябваше да вземем!Момичето каза-Ми жена ви го взе сутринта!!!Оказа се че някои, се бил обадил на собственика и му казал-искам мопс!Той решил че това е майка ми и лабрадорчето било продадено преди да отидем да го вземем... Вени(майка ми) беше разбита,отново сълзи и рев!И на мен ми беше много скапано,но малко ми беше дошло в повече да плача!Докато я гледах как страда за кученце,което дори не беше докосвала, ми стана толкова болно,толкова бях разочарована от всичко,което се беше случило! И точно в този така гаден момент се сетих за oбява, която бях видяла още докато Зак беше при нас!За голден ретривърчета!Последва убеждение на майка ми, че те с лабрадорите са видиш ли почти еднакви!Обадихме се на телефона от обявата,жената ни каза, че се връща от работа и ще ни чака след около час!Отново лъч надежда,Вени спря да плаче,тръгнахме ОТНОВО да си търсим кученце! Самата среща с майката на кученцата и самите палета...беше токова хубаво!9 малки пухкави топчици се въртяха около нас и махаха с opa64ici!Жената през цялото време говореше,за бащата , за майката-подозирам, че само баща ми я слушаше! Огледахме малките и си избрахме това кученце,което не спираше да се опитва да стигне до майка си,за да яде!Вени го гушна и така Рей дойде при нас :D !

Потребителски аватар
Joana
Потребител

Мнение от Joana » вт фев 05, 2008 3:01 pm

Ох аз малко се изхвърлих с писането,но ще го давам по-полека занапред :oops:

Valia & Kara
Потребител
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » вт фев 05, 2008 3:16 pm

Напротив!!! Пиши, колкото ти душа иска, ние четем тука!

Потребителски аватар
love_goldens
Потребител

Мнение от love_goldens » вт фев 05, 2008 3:46 pm

Толкова тъжна история....завършваща толкова прекрасно!

Потребителски аватар
Joana
Потребител

Мнение от Joana » вт фев 05, 2008 6:52 pm

За родословието на Рей-липсва,няма такова,никога няма да има :roll: !По обясними причини-майката е без родословие,бащата има,но уви далеч не е достатъчно!За снимки и прегледи ни беше казано, че имат и двамата родители,но аз продължавам да чакам да ги видя-просто съм недоверчива!Веднага като ги получа ще започна да мисля какво да очаквам от бъдещите прегледи на Рей!Майката е красива,или поне така ми се стори като я видях,но да си кажа честно тогава не бях виждала много голдъни , така че не знам дали сега ако я видя ще ми се стори така прекрасна(особено след като съм видяла freya :oops: )...
Дано да е здрав-родословието отдавна съм го преживяла

Потребителски аватар
Lucky*
Потребител
Регистриран:пет окт 12, 2007 2:43 pm
Контакти:

Мнение от Lucky* » вт фев 05, 2008 7:20 pm

И аз съм така в скоро време се оказа,че Бъдко няма родословие много ме хвана яд,но най-важното за мен е той да бъде здрав и да сме винаги заедно разбира се :D :wink:

Valia & Kara
Потребител
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » ср фев 06, 2008 9:50 am

И без родословие си имаме най-прекрасните кучовци! Само стискам палци, всичките изследвания на Рей да са добри. Той на каква възраст е?
За бащата имаш ли идея от къде беше, как се казваше по родословие?

Потребителски аватар
love_goldens
Потребител

Мнение от love_goldens » ср фев 06, 2008 1:09 pm

Дано резултатите от изследванията бъдат добри!И аз стискам палци! :wink:

Потребителски аватар
Joana
Потребител

Мнение от Joana » ср фев 06, 2008 3:19 pm

В момента или поне в близките дни чакам да получа всичките изледвания плюс родословието на бащата или поне копие от него не съм сигурна...Като ги получа ще пиша и за това,но не съм сигурна кога ще стане :roll:
Рей е на 10 месеца,един пубертет тежък,но го чакаме да мине този период-даже забелязвам, че малко по мако става по-зрял,държи се като мъж почти!Е вярно че го е страх да стои сам на двора,но не може всички да са смели,нали?

Заключена