Предложение за календар 2012

Снимки на вашите любимци

Въпреки че евентуалния организатор на календара решава регламента нека видим какво е мнението на хората във форума.

Анкетата завърши на чет окт 27, 2011 11:15 pm

Този вариант ми допада
14
82%
Не ми харесва регламента
3
18%

Общо гласове: 17

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Регистриран:вт авг 11, 2009 7:25 pm
Контакти:
Предложение за календар 2012

Мнение от gvpekov » пон окт 17, 2011 11:15 pm

Ако все пак някой се организира да прави календар имам предложение за смяна на миналогодишния регламент.
Ето моята версия на регламент.

1. Всеки потребител (ако от едно семейство има няколко потребителя, както е с нас Пекови се избира представител ) има право да прати до 2 снимки с минимален размер 800х600 (или там както го определи организатора занимаващ се с календара) за един от 4те сезона - или иначе казано максимум 8 снимки по 2 снимки на сезон като той трябва да е написал за кой сезон кои снимки отговарят. Снимките трябва да се пратят до 11.11.2011 (включително)

2 Комисия която разбира от фотография се събира и преглежда снимките като трябва да изберат до 3 снимки за всеки месец от годината (ако няма 3 снимки с добро качество за конкретен месец може да изберат и две). Имат време за решение 12 и 13 ноември. Когато избират снимките е препоръчително да не знаят коя снимка на кой е .
(Членовете на комисията да са поне 3ма. Да снимат професионално или да са запалени любители като условието е да нямат голдън и да не участват техни снимки. Идеята е че има доста хора тук които имат хубави апарати, интересуват се и със сигурност имат познати които се занимават и биха се съгласили да прегледат снимките и да ги оценят)

3 На 14-ти се качват снимките тук за гласуване месец по месец с анкета . Гласуването приключва на 30ти (включително)

4 снимките се пращат и всички чакат календара. Като отпадналите снимки могат да се качат в галериите на сайта.

Според мен трябва да има някаква група от хора които не участват във форума и имат все пак някаква идея от фотография, която да отбере подходящите снимки за календар за да могат да се отделят наистина качествените снимки и календара да изглежда добре. ДА ясно ми е че е възможно да се случи някой да има 2 качени снимки за конкретен сезон дори да има 8 за целия календар , НО щом са избрани значи снимките са добри и човека си го е заслужил. Все пак това е клубен календар и би трябвало да се изберат най-подходящите снимки без значение на кой са и кое куче е на тях . (винаги може да се организира алтернативен календар на който да се сложат 24, 36 или колкото снимки си пожелаем на различни кучета.)
Идеята е че с подобен регламент би трябвало да се появи желание да се правят по-хубави снимки (ако някой няма хубав апарат винаги може да си викне приятел или професионалист с добра техника и да участва).
Може снимките да се качат някъде в албум и комисията да е от някои от по-активните потребители на фотофорум . Като да не се обявява предварително кои потребители са поканени да гласуват за да няма манипулации.

ПП.
Ако имате предложения с друг регламент ги пишете сега преди да е започнала подготовката на календара. Веднъж избран регламента за календара , какъвто и да е той, моля никой да не го обсъжда ако все още текат гласуванията . След като е направен календара и имате забележки към организацията и регламента сте свободни да ги изказвате, като е хубаво все пак да има и градивна критика . Просто хората които евентуално ще се занимават ще го направят и участват на добра воля и не е нужно да има нерви и разправии от какъвто и да е характер.
Последна промяна от gvpekov на чет окт 20, 2011 5:23 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Контакти:

Мнение от gvpekov » пон окт 17, 2011 11:58 pm

Разбира се може да се направи и леко по комерсиално - хората чийто снимки са избрани за календара да получат 1 година безплатно членство в клуба . В същото време да се направят повече календари и да се оставят в книжарниците за продажба за да се компенсира загубата на приходи в клуба от членския внос .

Може да се направи и много комерсиално като се направят много копия и се пуснат където се сетите за продажба като организатора на цялото нещо получава процент и хората които имат снимки на календара получават съответен дял от печалбата .

Потребителски аватар
Lenard
Потребител
Регистриран:нед май 23, 2010 7:57 pm

Мнение от Lenard » вт окт 18, 2011 5:10 pm

Втората идея за комерсиализирането не ми допада, но пък би било супер ако календарите са безплатни за членовете, но да има и такива за продажба като средствата отиват за бездомни кучета.

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am

Мнение от eli i maxi » вт окт 18, 2011 5:31 pm

Календарите са безплатни за членовете на клуба!

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Контакти:

Мнение от gvpekov » вт окт 18, 2011 5:50 pm

Идеята за комерсиализацията е ако има нужда от стимул за участие в конкурса за снимките и я пуснах ей така да се има предвид като опция .

Потребителски аватар
Lenard
Потребител
Регистриран:нед май 23, 2010 7:57 pm

Мнение от Lenard » вт окт 18, 2011 6:16 pm

Ели, знам че и до сега са били безплатни, така и трябва да остане, това което предлагам е да има и възможност за купуване от странични хора.

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm

Мнение от lubomihaylov » вт окт 18, 2011 9:33 pm

Lenard
Пуснато на: Вто Окт 18, 2011 7:16 pm Заглавие:
Ели, знам че и до сега са били безплатни, така и трябва да остане, това което предлагам е да има и възможност за купуване от странични хора.
Моля, всички странични хора да се обадят да им изпратя календари от миналите години.
Хайде да не разводняваме темата с излишни съвети и мнения.
Пеков каза!
Ако някой има други идеи да си направи труда и да пусне друга анкета.
После да му мисли ръководството.

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm

Мнение от Melina » вт окт 18, 2011 9:39 pm

Идеята е, че аз лично съм зарината с календари от минали години, защото са останали непоискани. Така че идеята с продажбата...май не сме дорасли до там :)

Потребителски аватар
korneliq
Потребител
Регистриран:пет май 08, 2009 3:19 pm

Мнение от korneliq » чет окт 20, 2011 5:15 pm

На мен ми харесва предложението за новия регламент, особено тази част с разделянето по сезони, както и с безпристрастната комисия. Но все пак е добре "комисията" да не разбира само от фотография, а и от кучета. Притеснява ме, че ще се гледа само качеството на снимката чисто технически. И да, наистина това ще ограничи броя на кучетата/потребителите, чиито снимки ще бъдат избрани. Само хората с професионално апарати ще имат шанс.

А най-хубавите снимки са спонтанните.Ако тепърва решим да наемаме фотограф или професионален апарат само за да "спечелим", малко ще се опорочи идеята.

Помня от календара от миналата година- любимите ми снимки бяха любителските, не бяха с перфектно качество, даже едната беше изрязана. Но настроението на тях беше много по-истинско, отколкото на някои професионални.

Според мен календарът трябва преди всичко да кара хората да се усмихват, което не се постига само с професионални снимки.

Бих предложила като компромисен вариант да се качва по една снимка на сезон от всеки и резултатите да се формират по следния начин: 50% както досега с гласуване, 50% от въпросната "комисия".

Разбира се, не съм в позиция да предлагам, тъй като не съм от най-редовните. Само си казвам размишленията.

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Контакти:

Мнение от gvpekov » чет окт 20, 2011 5:39 pm

Явно трябваше да подчертая момента в стъпка 3 от регламента че след първата цедка на качеството на снимките потребителите ще гласуват коя снимка да се качи. Няма никакво значение с какъв апарат е правена конкретна снимка а какво има на нея (едни от най-хубавите снимки които съм виждал са правени с Point-and-shoot апарат или така наречените сапунерки ), идеята е снимките за които ще се гласува за конкретните месеци хем да са по-малко хем да няма снимки на които има автомобилни гуми, тенджери , пликчета с боклуци и други подобни а и самите снимки да са интересни.

Не знам организатора на календара да му мисли , ама е хубаво все пак да се раздвижат нещата че не остана време :)

Потребителски аватар
korneliq
Потребител
Регистриран:пет май 08, 2009 3:19 pm

Мнение от korneliq » чет окт 20, 2011 5:47 pm

Да, тази точка наистина съм я пропуснала :lol: Но пак основният избор ще се прави от комисията, не от хората във форума...

А снимки с гуми и тенджери едва ли хората ще изберат за номинация измежду всичките си снимки, като имат право само на 3 както беше досега, или дори на 8... :lol:

Иначе съм съгласна за това, че най-хубавите са правени с обикновени апарати, и аз това имах предвид :) Но от първия пост звучеше, все едно се стимулира само професионалното снимане с професионална техника. Не знам, както реши организаторът :)

Потребителски аватар
Melina
Потребител

Мнение от Melina » чет окт 20, 2011 6:18 pm

А да е нямало снимки с тенждери и тн :lol:
Като се разбере повече и ще има ли въобще календар, ще пиша.

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Контакти:

Мнение от gvpekov » чет окт 20, 2011 7:13 pm

сигурно е така може да съм се заблудил нещо :wink:

Потребителски аватар
Melina
Потребител

Мнение от Melina » чет окт 20, 2011 7:59 pm

Уви, никак не си. Аз повече доверие на вкуса на гласуващите и пускащите снимки...НЯМАМ! Това е календар, той трябва да е естетически издържан. За всичко останало има фотоалбумите вкъщи и галериите във форума.

Потребителски аватар
joro9
Потребител
Регистриран:пет дек 12, 2008 11:20 pm

Мнение от joro9 » пет окт 21, 2011 4:18 pm

Може и да греша , но си мисля , че до конкурса трябва да бъдат допускани снимки от членове на БГРК. Членуването там не е ограничено за никого. Все пак това е календар на БГРК , а не само на любителите на породата.

Заключена