Ръсти пръсти вече е на 7 месеца, даже почти на осем ): И не мога да не ви споделя, че е започнал да става мааааааааалко по-послушен

Ходи редом от време на време, идва като го викам навън почти винаги и дори ми връща пръчките. Но все още си е едно малко бебе в голямо тяло (и не мога да го вдигам вече): )
Проблемът, с който не можем да се справим е яденето на боклуци навън, защото си пълни устата и бяга. Последните седмици е открил що за лакомство са тоалетните хартии и съпровождащите ги неща под храстите и много внимателно се оглежда да не изпусне някъде!
Но мисля че най-любимата му част от разходката е да открадне на някое куче топчето и после по половин час да не можем да му го вземем.

В началото много ме беше срам, но вече май свикнах.
И така съжителството с Ръсти е много интересно и на моменти трудно. Все още водим битката за леглото и все още никой не е спечелил. Ръсти пръсти много примерно си спи на земята, но събудя ли се сутрин се е сгушил някъде до мен. Вечер като гледаме филм си качва лапите на леглото и ляга и докато му се караме хоп хоп и си качва и задните крака много тихомълком и в момента, в който го докосна с ръка, за да го избутам, се подпира на мен и започва той да бута

и все пак аз още не съм се предала за леглото и няма да си го дам!
любимаат поза за сън :Д
Всичко е много хубаво, обаче през по-голямата част от времето аз съм с Ръсти и съответно аз съм тази, която се кара и забранява неща и се чудя дали той не ме възприема като "лошия стопанин" по някакъв начин.
Напоследък като сме си вкъщи двамата ако реша да отида до кунята например, той идва с мен и ляга в коридора и после не иска да се върне в стаята ми... викам го, обаче не иска и стои там. Започнах да го оставям да си стои сам и си затварям вратата, но не се впечатлява изобщо. Като беше по-малък постоянно ходеше по мен и ми лежеше в краката, а вече не е така. Защо е това? (а иначе като го оставям сам, за да изляза е тъжен и лае)
Всъщност нямам представа дали той ни обича, бях чела някъде, че трябва да мине доста време, за да започне кучето да си обича стопаните.
Та да, дали има вероятност да ме обича по-малко например, задето съм строга с него и му се карам като прави бели? Защото ако не съм строга ще ми се качи на главата, както е започнал да прави.