Кира нашата малка гордост

Споделете всичко за вашите любимци
Потребителски аватар
Petia
Потребител
Мнения:45
Регистриран:ср фев 27, 2013 5:43 pm
Кира нашата малка гордост

Мнение от Petia » пет мар 08, 2013 12:56 pm

Благодаря за милите думи . Ами развъдникът е този - http://www.dogkennelbg.com/ вече знам , че не е много известен , но кученцето ми вече е при мен 1 месец и да е чистокръвно и да не е , няма да го махна за нищо на света ! То вече е част от нас и нашето семейство :) за информация ми я донесоха с тато и паспорт - но не български а някакъв 'словенски' , печатите също са чуждестранни , но ветеринарят ми каза , че не са много достоверни :( .. За сега проблеми няма . Здрава е това е най-важното за мен !

Потребителски аватар
DogPerson
Потребител
Мнения:657
Регистриран:вт фев 03, 2009 4:16 pm
Местоположение:Sofia

Мнение от DogPerson » пет мар 08, 2013 1:14 pm

Здравейте и добре дошли!
Мястото, от което сте взели кучето НЕ Е развъдник и това трябва да е ясно на вас и на всички други хора, които четат.
Това е борса и то от най-бруталните, както се вижда от замаха, с който продават на кило.
Развъдникът развъжда кучета от 1 или максимум 2 породи, регистриран е като такъв в Международната Федерация по Кинология и спазва изисквания за грижи и здравни изследвания на кучетата си.
Татуировка и паспорт могат да ви направят във всеки квартален вет кабинет. Да не говорим, че кучетата вече отдавна не се татуират, а им се поставя микрочип.
Никой не казва да си "махате" кучето. А да се мисли преди това.
Но стореното - сторено.
Наистина желая да нямате здравни проблеми и да се радвате на животинката.

Потребителски аватар
Petia
Потребител
Мнения:45
Регистриран:ср фев 27, 2013 5:43 pm

Мнение от Petia » пет мар 08, 2013 1:23 pm

Не знаех наистина ... Благодаря за информацията

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Мнения:1436
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » пет мар 08, 2013 8:49 pm

Добре дошли! :)


Какво ви посъветва вета след като не са достоверни печатите? Преваксинация ли трябва да се направи?

Потребителски аватар
Petia
Потребител
Мнения:45
Регистриран:ср фев 27, 2013 5:43 pm

Мнение от Petia » съб мар 09, 2013 2:51 am

Ами не точно . Когато му показах паспорта който, както казах не е български човекът още тогава ми каза , че не вярва в тези работи и ми каза , че третата ваксина освен за бяс включва и предишните две . Нямало да има проблем .. Ами дано !

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения:2068
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение:София

Мнение от Melina » съб мар 09, 2013 7:37 am

Здравейте и добре дошли!

За съжаление, ако не е изпълнен първоначалният план с ваксините, поема се доста голям риск. Лично аз бих повторила всички ваксини, за да съм в сигурна в изградения имунитет - това би навредило на организма далеч по-малко от една парвовироза или гана. Но...различни лекари, различно мнение. Моят съвет е да не рискувате, но от тук нататък решението зависи от Вас.

Хубав и слънчев ден! :)

Мелина

Потребителски аватар
Brani and Max
Потребител
Мнения:77
Регистриран:вт май 12, 2009 11:59 am

Мнение от Brani and Max » съб мар 09, 2013 1:41 pm

Лелеле, не се сдържах!!! Даденият линк е направо брутален!!!! просто нямам думи!..... жалко, жалко за горките животни..... езикът, на който е написан сайта, безцеремонността и циничното отношение към животните...тези хора са за съд!

П.П. извинявам се, че пиша това в темата на кученцето ( да ви е живо и здраво, това е най-важното! ), но просто не мога да проумея как можеш да прочетеш такова нещо и да се довериш на тези хора!

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Мнения:2134
Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am
Местоположение:София

Мнение от eli i maxi » съб мар 09, 2013 2:44 pm

И аз се извинявам за отклонението

Това е печално известната борса Анимал..... инфо за нея в интернет бол, потърсете.

Съветвам ви да направите незабавно тест за антителата към болестите включени в бебешките ваксини и на база резултата да прецените как да действате, че не е ваксинирано животничето, не е, надали е и обезпаразитено, подозирам обаче, че е с поставен серум/и.
Паспорта може да сте сигурни, че е фалшив, както и възрастта на кучето не е реална.

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения:2068
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение:София

Мнение от Melina » съб мар 09, 2013 3:44 pm

Да, тестът за антителата е добра идея, наистина!
Обаче в случай, че е сложен серум, то тестът ще даде фалшиво положителна реакция, тъй като антителата, вкарани със серума, ще се счетат като организмови, а те са вкарани по изкуствен път и не създават траен имунитет.

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Мнения:2134
Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am
Местоположение:София

Мнение от eli i maxi » съб мар 09, 2013 3:51 pm

:) съгласна съм, добре е следящият я ветеринар да има предвид вариант със серума, иначе ето къде и какво е въпросния догкенъл/анимал.бг и т.н., всичките собственост на Веселин Лефтеров
http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=40738
Това разбира се е една милионна от инфото изписано за този изверг

Потребителски аватар
Petia
Потребител
Мнения:45
Регистриран:ср фев 27, 2013 5:43 pm

Мнение от Petia » нед мар 10, 2013 12:51 am

http://obiavi.grad.bg/o-435474-%D0%9A%D ... 0%B2%D0%B0 ето това е линк който видях и се свързах с развъдника ... Малко или много вярвам , че кучето е здраво , иначе защо ще пишат това -'' ВНИМАНИЕ! даваме гаранция за здравословното състояние на всяко куче закупено от нас. Ако в последствие до 1 год. се появят някакви наследствени заболявания Вие имате право да върнете кучето и в замяна да получите друго. '' Съгласна съм с вас , че съм направила грешка , но това , че няма родословие и не е от легитимиран развъдник не означава , че ще се разболее или не дай си боже умре ! Има вероятност Ок но нима родословните кучета не боледуват ?? И много ми стана интересно пожеланието на svetlana_ahladova '' От сърце Ви желая да сте случили на здраво кученце, което поне малко да прилича на породата Голдън ретривър '
' http://www.album.bg/kirra/images/30427057/ - не прилича ли ? Щом няма родословие значи е помияр ?

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Мнения:2068
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm
Местоположение:София

Мнение от Melina » нед мар 10, 2013 6:24 am

Здравейте отново.

Не, написаното в обявата не е проява на отговорност от тяхна страна, а на безсърдечие и меркантилност. Взимайки кученце, Вие взимате член на семейството. Каквото и да е, колкото и да е болно, един отговорен стопанин никога не би си върнал кученцето. То е част от него. А подобна "гаранция" звучи все едно продават тостер, а не живо същество.

Да, и родословните кученца боледуват. Но далеч по-рядко. Говоря в пъти.

Да, кученцето Ви прилича на Голдън ретривър. Но лично съм виждала как малки бебета са досущ като бебе голдън, а докато навърши една година, вече няма нищо общо нито по визия, нито по характер (което е по-важното). И какво става? Много хора ги изхвърлят. На улицата. Защото вече не са им симпатични.

Не говоря измислици, всички тези неща съм ги виждала. Ако бяхте прочели, както казвате в началото, щяхте да разберете, че никой не се опитва да обиди Вас или кученцето. Просто се опитваме да Ви подготвим за някои неприятни последици, които са възможни. И, да, ако няма документ за произход, не е голдън ретривър. Едно прекрасно и сладко кутре, което прилича на породата е. Именно за да е гарантирана тази прилика и прочутият мил характер на голдъните, един куп легитимирани развъдчици се занимават да правят подбор с развъждането, да изследват и да се грижат качествено за бебетата. А това е едно доста скъпо хоби, повярвайте ми. Живота на кученцето като малко е много важен за по-нататъшното развитие и социализация. Дали в тази ферма гледат бебетата на топло, гушкат ги, не спят с нощи, за да ги наблюдават дали всички са добре и дали се хранят правилно? Има защо да има разделение между развъдници и ферми и това не е само родословито. Това са загрижеността, отговорността, усилията, съвестта и любовта.

Зная, сега ще се разсърдите от думите ми и ще започне един скандал за това как ние сме нетолерантни и се държим лошо, защото сте избрали кученце без "хартийка". Виждала съм го не веднъж. Но всичко, което говорим, е за да можем да помогнем. За да може един ден, ако решите да вземете още едно кученце, да не изхранвате търгаши като този от въпросната ферма. Впрочем, знаете ли какво става с кученцата, които не са продадени като малки, а попораснат? Убиват ги. Защото вече не могат да ги пробутата, а с всеки ден са все по-голям разход. А знаете ли какво става с по-големите кученца в истински развъдник? Отглеждат си ги по най-добрия начин и са готови, ако трябва, и цялото кучило да отгледат, ако не намерят правилни и отговорни стопани. Няма никаква разлика, нали?...

Впрочем, ако искахме да Ви обидим и наскърбим, най-вероятно никой от нас нямаше да се занимава да Ви обяснява да се погрижите за ваксините на бебето. Много по-лесно и изгодно ми е, лично на мен, от гледа точка на колегите-ветеринари, да Ви оставя и след няколко месеца да отидете при доктора я с гана, я с парвовироза. Идеално, какво? Стационар, системи, антибиотици...едни 200-400лв не мърдат. Кучетата от ферми са мечта за ветеринаря, повярвайте ми! Ходещи касички, така да се каже. И ако наистина не бях с добри намерения, щях да Ви поздравя за избора на кутре и да ви дам телефон и координати. Замислете се. Никой не иска да Ви обиди. Всички искат да Ви помогнат.

Това е, което имам да кажа по въпроса, надявам се да ме разберете правилно.

Хубава и слънчева неделя!

Мелина

Потребителски аватар
Brani and Max
Потребител
Мнения:77
Регистриран:вт май 12, 2009 11:59 am

Мнение от Brani and Max » нед мар 10, 2013 2:25 pm

Чудя се, ако повечко от развъдниците поразгледат снимките на сайта на прочутия "развъдник" от линка, дали няма да си познаят я куче, я кучило....

Също така се чудя, защо на всякъде из сайта с гръмки главни букви се споменават "медицински изследвания", "елитно" "родословно" и т.н., обаче към кученцето няма такива документи и тези неща никак не са важни. Някъде прочетох, че имат над 180 кучета - вие имате ли представа как изглеждат 180 кучета на куп?? имате ли представа какви средства, пространство и персонал са необходими, за да се отгледат толкова животни на едно място? и на мен ми харесва да вярвам, че има извънземни, но дали ги има е друг въпрос.


Никой тук не иска да ви обиди или е нетолерантен, Мелина ви го е казала прекрасно! Никой не иска да бъде излъган и не се чувства добре когато разбере, че е така. тук хората искат да ви помогнат и да намалите максимално риска, за да можете да се радвате на сладурчето възможно най-дълго. тук всички обичат КУЧЕТАТА, а не техните документи. все пак аз нямам дори голдън и пак пиша тук, темички имат тук и лабрадори и хъскита, дори безпородни сладури, никой не дели животните, просто ги обичаме прекалено много, за да останем безразлични, когато някой печелбар богатее на гърба на хорската наивност....и за сметка на беззащитните животни.

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » нед мар 10, 2013 6:51 pm

Обявата на тези хора за продажба на голдъни искрено ме разсмя, особено текстът на английски - обърнете внимание на подчертания текст (за граматическите грешки няма да споменавам...):

Golden Retriever -breed selling puppies from Slovakia with pedigree, Tatoo, Europassport, Immunisiation, Microchip, free food and medical check up. The price is 360 leva/each. Delivery to your address across the country. ATTENTION !! We guarantee the health of your cat that you bought from us, if in the next year you will see any health problem you can return the cat and we will give you a new one.

Потребителски аватар
Petia
Потребител
Мнения:45
Регистриран:ср фев 27, 2013 5:43 pm

Мнение от Petia » пон мар 11, 2013 1:59 pm

Здравейте ! Първо искам да ви благодаря за съветите който ми давате и да знаете , че не се сърдя или обиждам . Вие сте хора който малко или много имат опит в тази област :) Преди малко говорих с ветеринаря и той ми каза , че няма смисъл да се бият бебешките ваксини на ново , защото 3-тата ваксина (годишната) е най важната ! Както когато си прибираме кученце от улицата , когато е вече пораснало (примерно на 1,2,3 годинки) не се бият бебешките ваксини а само годишната . Кучетата който били ваксинирани също имали шанс дори много минимален да се разболеят от съответните болести който обикновено ги сполетяват !
Също така ми каза , че има някаква ваксина , която се слагала през носа( не се бие а само се впръсква ) , не била задължителна , но желателна за предотвратяване на кашлица и други - мисля да я сложим и нея :)
Поздрави от мен и Кира :)

Заключена