Голдънът с "уникалното" име Голди :)

Споделете всичко за вашите любимци
Потребителски аватар
KraaaS
Потребител
Регистриран:пон сеп 26, 2011 3:58 pm

Мнение от KraaaS » пон юли 02, 2012 5:00 pm

Благодаря на всички за хубавите думи и пожелания. Който не му е писнало да гледа снимки, качвам поредните морски - Златна Рибка.
Голд беше много добър и спокоен на плажа, никакви проблеми, никой не ни се скара, нито ни направи забележка за каквото и да било. Всички го харесваха и питаха как това куче стои толкова мирно под чадъра на сянка и не вдига всички хора на главата си :)

Голд и Бъди
Изображение

Голд гони "мацка" на плажа :)
Изображение

"Пусни мееее, искам пак във водатаааа"
Изображение

"не стана ли време да се къпем пак в морето?"

Изображение

"уффф, още не е станало май ..."
Изображение

Изображение

"моретоооооооооооо"
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

"хайде да ходим навътре да плуваме"
Изображение

Лиготии

Изображение

Изображение

"Вече съм готов за снимки :)"

Изображение

Потребителски аватар
KraaaS
Потребител

Мнение от KraaaS » нед авг 05, 2012 11:28 am

Голди тази година доста почивки му станаха, наскоро се върнахме от море №3.
Преди това направихме 2дни пътуване, 1во мнахме през Плевен. Там емоциите не спряха. Направихме огромната грешка да го заведем на разходка в Кайлъка. Хвана всичките кърлежи на света. Сертифект-а му беше на около 25 дни, по листовка пише че важи около 40-50 дни, което е голяма заблуда както установихме. Не стига че не му помогна да не се закачат, ами толкова им хареса на тия гадини в козината на Голд, че даже и се размножиха там. Разходката беше в събота вечерта за около 2-3 часа в Кайлъка. Неделя сутринта имаше стотици, да не кажа хиляди малки кърлежи по него. За късмет имаше Вет Лекар/аптека която да работи и взехме добрия стар Адвантикс. След около 24 часа той почна да ги ръси, и ние респективно да го пощим. На около 600-700 бр. спряхме да ги броим.
Всичко приключи добре, на 4тия ден вече нямаше нито един. Да живее Адвантикса, евала на Байер!
Плевенчани явно си знаят да не си разхождат кучетата в кайлъка, но някой не плевенчанин да не си и помисля да ходи там на разходка. Никога повече няма да го заведа там. Доктора като го видя, и каза: "Да не сте ходили на разходка в Кайлъка?"
Изображение
Голд гордо позира с бодили на една "наша" поляна между Бяла и Попово.

Продължихме към запазения хотел на северното черноморие, а именно хотел Яница в с. Крапец. Мястото беше страхотно, до хотела имаше хубави поляни (без кърлежи), плажа беше много голям и всичко изглеждаше перфектно.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Голд го беше страх от вълните, понеже бяха доста големи, някои бяха 2-3 пъти по-високи от него. Почти не искаше да плува, само си взимаше топката и след това веднага бяга навън.

Изображение

Изображение

Изображение

Мислехме си как след драмата с кърлежите всичко ще бъде наред и ще си изкараме перфектно. Да, ама всяко чудо за 3 дни.
На 4тия ден дойде управителя на хотела и каза как собственика видял кучето в новата част на хотела и заплашил че ще уволни управителя! На което аз отговорих, че въобще ме не ме интересува и не е моя работа техните вътрешни неуредици. 2 пъти преди да резервираме хотела питахме, може ли с куче, и 2та пъти казаха - да, може, няма проблем. Като ни приемаха на рецепция 1вия ден ни съобщиха че ще вземат 10 лв. отгоре за кучето, на което ние съвсем спокойно казахме, добре няма проблем.
След управителя от някъде се появи една жена, на главна буква "Ф" и зададе въпроса "Какъв е проблема с кучето", аз най-културно я попитах "коя е" и тя ми отговори че била "собственика" на хотела. Хм... много вожд станаха и почнах да се бъркам кой кой е... както и да е, отговорих и най-културно че аз проблем с кучето нямам, като изключим последното му разстройсвто преди 4 дни, което оправихме с активен въглен. След това почнах да слушам какви ли не истории за кучета, за семейства и подобни които толкова слабо ме интересуваха че 90% ми минаха през едното ухо и излязаха през другото. В един момент се питах аз клиент ли съм на хотела или някой служител на "собственичката" на хотела. Най-учтиво и казах че няма какво да разговаряме повече, нито има какво да обсъждаме, нито имам желание. Като решат какво да правят, да ни уведомят.
Някой от управата на хотела взе решение - ще ни местят в друга стая в старата част на хотела. Хм, интересно решение, казахме ОК, като подготвите стаята кажете, ние сме готови да се преместим. След няколко часа казаха, няма да се местите, няма друга стая в старата част на хотела. Междувременно ние се задействахме и почнахме да си търсим друго място да продължим почивката.
Единствения нормално мислещ човек беше истинския собственик, който каза че проблема си е изцяло техен и ако искаме да останем в същата стая до края на резервацията. Ествествено че няма нормален човек, който да остане при така стеклите се обстоятелства.
Хубавото беше че имахме само 1 нощувка още, защото успяхме да си намерим място в бунгала "бъчвата" в гр.Бяла.
Местонахождението им супер, на 20-30м от южния свободен плаж на Бяла, с много зеленина. Нямахме климатик, но всичко останало беше супер.
Намерихме си приятелка - лабрадорката суарте. След преместването в бунгалата наистина ни започна почивката :)

Изображение

Плажа беше страхотен и свободен. Рай за хора с кучовци.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Всички изкарахме страхотни 5 дни в Бяла, и на никой не му се прибираше в София.
Като за финал на нашия станал доста дълъг разказ- малко позьорски снимки

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

и за финал снимка на щастливото човеко-кучешко семейство

Изображение

Потребителски аватар
ana_crime
Потребител
Регистриран:нед яну 25, 2009 10:31 am

Мнение от ana_crime » нед авг 05, 2012 11:38 am

Друго си е с кучо на почивка - винаги има емоции :) Най-важното е, че на сладкия карамелчо за нищо не му е пукало!

Потребителски аватар
vesi_burt
Потребител
Регистриран:пон авг 09, 2010 12:23 pm

Мнение от vesi_burt » пон авг 06, 2012 8:45 am

Е, ама вече направо си е дразнещо :lol: Искам да ме осиновите в качеството на куче :lol:
А иначе сте страхотна компания :lol:

Потребителски аватар
KraaaS
Потребител

Мнение от KraaaS » вт авг 28, 2012 9:01 pm

Нашето прекрасно момче днес прави 2 годинки! :) :) :)
Бяхме му приготвили торта и подарък топка и балони

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Хайде Голдииии, погледни към камератааа :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

"Аз... такова ... само крайчето да опитам ..."

Изображение

"Дайте си ми подаръкааааа"

Изображение

Меси vs. Пепе ...

Изображение

Изображение

Изображение[/list]

Потребителски аватар
marina kojuharova
Потребител
Регистриран:вт яну 20, 2009 3:39 pm

Мнение от marina kojuharova » вт авг 28, 2012 9:48 pm

Честито на сладкия приключенец. :)

Потребителски аватар
ana_crime
Потребител
Регистриран:нед яну 25, 2009 10:31 am

Мнение от ana_crime » ср авг 29, 2012 6:54 am

Честит празник, сладък Голд! Виждам, че хората ти много те слушат, да ги слушаш и ти, да си здрав, щастлив и игрив :)

Brego
Потребител
Регистриран:пет фев 10, 2012 9:56 am

Мнение от Brego » ср авг 29, 2012 7:41 am

Честит рожден ден Голди!!! Бъди жив и здрав и все така усмихнат!!!

Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Регистриран:ср май 07, 2008 1:31 pm

Мнение от Danyna » ср авг 29, 2012 9:10 am

Честитооо!

Gryffindor
Потребител
Регистриран:вт май 26, 2009 3:59 pm

Мнение от Gryffindor » ср авг 29, 2012 1:27 pm

Честит рожден ден, златно момче !

Да сте живи и здрави цялото семейство, и да посрещате още мнооого рождени дни заедно :-)

А за Голди с пълна сила важи приказката "... попаднал на хора и станал човек" :lol:

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am

Мнение от Красен » ср авг 29, 2012 8:22 pm

Честит рожден ден и от мен!

Потребителски аватар
KraaaS
Потребител

Мнение от KraaaS » ср авг 29, 2012 10:48 pm

Благодарим Ви на всички за прекрасните думи и пожелания.
Вашето мнение е наистина ценно и стойностно за нас.

Потребителски аватар
vesi_burt
Потребител
Регистриран:пон авг 09, 2010 12:23 pm

Мнение от vesi_burt » чет авг 30, 2012 9:29 am

Честит Рожден Ден на Голд и неговите играчки! Все така да го глезкате и да споделяте радостни приключения :lol:

Потребителски аватар
KraaaS
Потребител

Мнение от KraaaS » съб дек 08, 2012 2:01 pm

Отдавна не съм писал в темата, не че съм забравил, просто нищо интересно при нас.
В края на есента го водихме на язовир, 2 дни край с. Слаковци, спахме на бунгалата. Голд полудя от кеф, 2 дни без каишка, трева, вода.... направо беше в рая

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Всичко щеше да бъде прекрасно, ако 30 мин преди да си тръгнем не си беше срязал едната възглавничка на предна дясна лапа.
Веднага го закарахме при Вет-а, от там упойки, шиене, антибиотици, превръзки... не много приятни неща.
Сега обаче всичко е наред, зарасна му възглавничката рови със страшна сила :)

Последно време е станал една 35кг. котка, само се лигави и се гуши в нас...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

... което не пречи и ние малко да се полигавим с него :)

Изображение

Потребителски аватар
DogPerson
Потребител
Регистриран:вт фев 03, 2009 4:16 pm

Мнение от DogPerson » нед дек 09, 2012 1:52 am

Шапката на последната снимка много му тича на Голд :)

Заключена