Copabyss A-Sir Alex

Споделете всичко за вашите любимци
Потребителски аватар
Sir_Alex
Потребител
Регистриран:вт апр 28, 2009 7:27 pm

Мнение от Sir_Alex » ср дек 14, 2011 8:22 pm

Коя е по-подходящата дума,аз изброих 3 варианта,но и 4-ти ще е от полза,още повече,че е по-важна идеята,която стои зад думите. Родословието и е валидно,или по-точната дума е признато от FCI.Ще прочета повече,благодаря за линка! :)

Потребителски аватар
Sir_Alex
Потребител

Мнение от Sir_Alex » ср дек 14, 2011 8:24 pm

О,сега видях темата-да,чела съм я! Аз исках само да знам дали има проблем ако не е от БГРК женската,разбрах каквото ми трябваше,благодаря!

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am

Мнение от Красен » ср дек 14, 2011 11:34 pm

Ани, тук не е ставало въобще въпрос за издаване на родословия, ставаше въпрос за чифтосване - не, няма проблем кучето да се чифтосва с която и да е женска, било тя голдън или не. По-скоро има проблем какво ще се случва с малките кученца, но тъй като това винаги е грижа на собственика на женското куче, предполагам, че и за това не става въпрос.

... и малко ме притеснява това:
тя е разгонена от 2 седмици искам да действам по-бързо
което все пак ме навежда на мисълта, че собственикът на мъжкото куче е по-настоятелен... Затова и попитах кой по-точно иска чифтосването...

Потребителски аватар
Sir_Alex
Потребител

Мнение от Sir_Alex » чет дек 15, 2011 9:23 am

Голдън е,родословна е,член е на клуб и е разгонена.Тъй като разгонването и ще трае около месец,казах,че искам да действам по-бързо,защото няма гаранция,че нещата ще се получат от първия път и ако се наложи евентуално повторно пускане да имам време,а не да се окаже,че вече и е минало и сме изпуснали момента! Това ми беше идеята.

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm

Мнение от lubomihaylov » чет дек 15, 2011 12:43 pm

А на кой клуб е член? Направени ли са необходимите изследвания?
Ако разгледате в "STUD BOOK - Bulgaria", ще разберете защо питаме?
Обикновенно собствениците на женската избират мъжките.
След като имате родословно куче, член сте на БГРК защо не изберете този начин на развъждане?
Предполагам като сте си взели такова куче, бихте искали и поколението да е такова?
Или греша?

Заключена