Здравейте на всички! Казвам се Веселин и съм от Пловдив. Имам и брат-близнак, който се казва Стефан. От няколко години имаме едно чудно хубаво кученце, което не е голдънче, но ние много си го обичаме. То е кръстоска между пинчер и японски шпиц (малко странна и необичайна, бащата е пинчера, който честно казано не беше от най-миниатюрните). На 5 януари 1997 едни приятели ни подариха това кученце, в едно кашонче го бяха сложили

. Толкова беше сладичко! Иначе то е родено на 6 октомври 1996. Ние не бяхме имали дотогава куче и си помислихме, че е мъжко. Затова го нарекохме Дюм (на името на едно гепардче от книгите за Пипа на Джой Адамсън). Един ден през нас мина една пощенска раздавачка, която много обичаше кучета и ѝ го показахме. "Ами че то е женско", каза тя и ние се чудехме как да му променим името, макар че вече беше свикнало и майка ни каза да се казва Димка, което според мен беше малко тъпо, ама се прие. И така си го наричаме: Дими, Мънинка, Сладуранка, и т.н. Голяма красавица е! Обичаше много да тича и да прави едни огроомни кръгове и дори едрите кучета не можеха да я стигнат.

Сега е вече малко възрастна, но ние пак много си я обичаме! Не знаем какво бихме правили без нея! Никога не бихме я изоставили за нищо на света. Всъщност, не мога да разбера как може да има хора, които цял живот са гледали една душичка и като остарее, я захвърлят на произвола на съдбата.
Много харесваме голдъните, за нас едни много красиви и великолепни кучета, много благородни и весели. От доста време ви чета и чак сега се осмелих да се регистрирам. Надявам се да ни приемете, въпреки че все още нямаме голдънче, но много ни се иска си вземем. Много харесваме всички сладурчета от този клуб!!!
Ето и една снимка на нашата сладуранка, за съжаление тук е малко стъписана от фотото, но за момента нямаме други. В скоро време ще се опитам да направя още снимки.