Моята малка звездичка

Споделете всичко за вашите любимци
Потребителски аватар
Veselin
Потребител
Регистриран:чет юни 18, 2009 10:34 am
Моята малка звездичка

Мнение от Veselin » съб юни 20, 2009 6:33 pm

Здравейте на всички! Казвам се Веселин и съм от Пловдив. Имам и брат-близнак, който се казва Стефан. От няколко години имаме едно чудно хубаво кученце, което не е голдънче, но ние много си го обичаме. То е кръстоска между пинчер и японски шпиц (малко странна и необичайна, бащата е пинчера, който честно казано не беше от най-миниатюрните). На 5 януари 1997 едни приятели ни подариха това кученце, в едно кашонче го бяха сложили :D . Толкова беше сладичко! Иначе то е родено на 6 октомври 1996. Ние не бяхме имали дотогава куче и си помислихме, че е мъжко. Затова го нарекохме Дюм (на името на едно гепардче от книгите за Пипа на Джой Адамсън). Един ден през нас мина една пощенска раздавачка, която много обичаше кучета и ѝ го показахме. "Ами че то е женско", каза тя и ние се чудехме как да му променим името, макар че вече беше свикнало и майка ни каза да се казва Димка, което според мен беше малко тъпо, ама се прие. И така си го наричаме: Дими, Мънинка, Сладуранка, и т.н. Голяма красавица е! Обичаше много да тича и да прави едни огроомни кръгове и дори едрите кучета не можеха да я стигнат. :) Сега е вече малко възрастна, но ние пак много си я обичаме! Не знаем какво бихме правили без нея! Никога не бихме я изоставили за нищо на света. Всъщност, не мога да разбера как може да има хора, които цял живот са гледали една душичка и като остарее, я захвърлят на произвола на съдбата. :evil:
Много харесваме голдъните, за нас едни много красиви и великолепни кучета, много благородни и весели. От доста време ви чета и чак сега се осмелих да се регистрирам. Надявам се да ни приемете, въпреки че все още нямаме голдънче, но много ни се иска си вземем. Много харесваме всички сладурчета от този клуб!!!
Ето и една снимка на нашата сладуранка, за съжаление тук е малко стъписана от фотото, но за момента нямаме други. В скоро време ще се опитам да направя още снимки.
Изображение
Последна промяна от Veselin на ср юни 24, 2009 9:41 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Регистриран:съб ное 03, 2007 5:44 pm

Мнение от goldroks » съб юни 20, 2009 6:52 pm

Разбира се, че сте добре дошли! :)
Димка е много сладка с интересна окраска! :) Тя г/д ми е наборка.
Поздрави!

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » съб юни 20, 2009 7:00 pm

Добре дошли!
Естествено, че ще ви приемем :D !
Димка е много сладичка!
Ако човек има желание да гледа 2 кучета - един голдън е идеалното допълнение :wink: !

Потребителски аватар
люлюш
Потребител
Регистриран:съб апр 04, 2009 5:05 pm
Контакти:

Мнение от люлюш » съб юни 20, 2009 7:11 pm

Добре дошли и от мен!
Димка наистина е много сладка!

Потребителски аватар
Veneta_Atanasova
Потребител
Регистриран:съб яну 10, 2009 8:07 pm

Мнение от Veneta_Atanasova » съб юни 20, 2009 7:24 pm

Добре дошли и от нас с Ричи! :D

Димка е наистина красиво куче, а и много интересна комбинация от цветове се е получила! ;)

Потребителски аватар
Veselin
Потребител

Мнение от Veselin » съб юни 20, 2009 7:42 pm

Много се радвам, че я харесахте! Тя наистина е голяма хубавица! Интересното е, че като я разхождаме, все ме питат от каква порода е. Много я харесват дечицата, а и тя тях. Много е послушна! Вече не е чак толкова бърза, но все още се ежи на котьовците. Голдънът наистина би бил чудесно попълнение, още повече, че аз много обичам да тичам и да лудувам с някой весел кучо. Другия месец ще се представим с по-хубави снимки. Жалко само, че като беше малка не се сетихме да я снимаме.

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm

Мнение от Melina » съб юни 20, 2009 8:11 pm

Здравейте!
Добре дошли сте, разбира се!!! :D
Красавицата е страхотна!
Пожелавам ви в най-скоро време да си имате и едно голдънско пухче, което да й прави компания :D

Потребителски аватар
marina kojuharova
Потребител
Регистриран:вт яну 20, 2009 3:39 pm

Мнение от marina kojuharova » съб юни 20, 2009 8:25 pm

Много е готина и верно е с интересна украска!Пожелавам й да е много здравичка и скоро да има приятелче-голдънче!Много ми харесва заглавието на темата!
Последна промяна от marina kojuharova на съб юни 20, 2009 8:29 pm, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Tino1904
Потребител
Регистриран:съб сеп 29, 2007 8:16 pm

Мнение от Tino1904 » съб юни 20, 2009 8:26 pm

Добре дошли и от нас !

Потребителски аватар
mucuna
Потребител
Регистриран:ср дек 03, 2008 9:59 am
Контакти:

Мнение от mucuna » съб юни 20, 2009 9:02 pm

Добре дошли!!!
Голяма сладурка е Димка!!! :D

armani9208
Потребител
Регистриран:нед яну 04, 2009 10:32 pm

Мнение от armani9208 » съб юни 20, 2009 9:35 pm

Добре Дошли и от нас :wink:

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am

Мнение от Красен » нед юни 21, 2009 1:23 pm

Добре дошли!

Потребителски аватар
Veselin
Потребител

Мнение от Veselin » нед юни 21, 2009 5:57 pm

Благодаря на всички за топлото посрещане!
За съваление от няколко месеца си имаме проблеми със зъбките. :( Имат прекалено много зъбен камък, пък и някои от тях се клатят доста. За съжаление тя не дава на доктора дори да ѝ отвори муцунчето, но не смеем да ѝ слага упойка, защото вече е на 12 години и половина и е много рисковано. Наложи се тези които се клатят да ги вади без упойка (което хич не беше трудно, само че тя много се уплаши). Лошото е, че пак я наболяват, а пък са много зле, днес видях, че още един се клати и утре ще идем да ѝ го извадят. Лошото е, че всичките ѝ зъбки са доста зле, а не всички се клатят (пък и не знам дали като се махнат, ще престане възпалението). Доктора каза, че имала пародонтоза и зъбите ѝ били безобразно и нямало начин освен да се махнат. Няма как, ще ѝ даваме по-мека храна, разбира се пак ще има месце, важното е само да бъде добре. Вече останаха само 4 зъба, но не знаем какво да правим. Пък и само ни плашат с тези упойки. Не знам дали трябва да рискуваме. Просто не можем да си представим живота без мънинката ни сладурана. :cry:

Потребителски аватар
RONI_moreli
Потребител
Регистриран:ср май 27, 2009 5:10 pm

Мнение от RONI_moreli » пон юни 22, 2009 3:02 pm

Здравейте и от нас! Димка е много симпатична, нека ви е дружка още дълги години. Проблемът, който имате е съвсем характерен за възрастта и. При някои кучета зъбите си остават до последно, но мисля че вие нищо повече неможете да направите. Просто и се радвайте. Аз имах малтийска болонка. Беше като Димка, добра и много послушна. Дълги години беше част от семейството, сега се радваме на ново бебе - голдън и както повечето ви съветват, ако имате възможност подарете другарче на Димка. Поздрави :D

Потребителски аватар
Veselin
Потребител

Мнение от Veselin » пон юни 22, 2009 8:23 pm

Искам да ви покажа една рисунка на Димка, която брат ми направи още през първите дни, когато малкото съкровище пристигна у нас:
Изображение

Заключена