Lucky - Silkstyle Camp Rock

Споделете всичко за вашите любимци
Потребителски аватар
joro9
Потребител
Регистриран:пет дек 12, 2008 11:20 pm

Мнение от joro9 » пон юни 08, 2009 2:52 pm

Първият ни котнакт с голямото мокро нещо (разбирайте близкия язовир) се оказа разочароващ за мен и дъщеря ми, и стресиращ за Лъки. В събота вечерта след 200 километров преход реших да отидем до близкия язовир и да доставя на Лъки разхлаждащото удоволствие от контакта с водата. Понеже той се отнася с голяма доза недоверие към всяко ново нещо , реших да използвам друга негова страст за да го вкарам в язовира – гоненето на пръчки. И така след две три хвърляния и донасяния бе дошло времето за голямото плицикане. Пръчката полетя във водата , а след нея и Лъки . С два три скока се оказа на два метра от брега с пръчка в устата и без твърда почва под краката.
А сега де .... !!! :shock: Какво стана, къде отиде това дъно? Последва бясно ритане (плуване) и за норматив (на който би завидял и Ян Торн) се озова на брега. После имаше едни укорителни рогледи от типа :
„ Къде ме изпрати тате-е ???” :(
„ Какво беше това мокрото нещо ?” :( :(
„ Ти защо не влезе , а ме караш мен?” :evil: и все от тоя род. И ДО ТУК !
Повече не успях да го накарам да се доближи на по-малко от метър до водата. Чудя се дали и за месце не би повторил , но силно се съмнявам в мотивацията му в онзи момент за контакт с водата. „Това нашето куче, все едно не е голдън” беше коментара на дъщеря ми.
Като се върнахме в къщи 15 минути се оплакваше на съпугата ми от всичко, което му се беше случило. Направо го изигра цветно – то не беше жално скимтене, не бяха обяснения. Напомни ми за една игра – да обясниш заглавието на филм само с жестове. Не разбрах кой го бе научил на това ?! А може да му е по рождение , защото от малък е много приказлив. :D
Последна промяна от joro9 на вт юни 16, 2009 12:56 pm, променено общо 1 път.

Valia & Kara
Потребител
Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » вт юни 09, 2009 10:07 am

Жоро, не знам дали след училището още я има практиката, да се водят кучетата да се плицикат в близката река. Може би залисан в играта с другите кучета и следвайки ги, ще влезне във водата. Явно просто Лъки трябва по-внимателно да се запознава с новите неща. Из форума и goldroks беше споделяла как се е справила с нежелание да се влиза във вода.
Успех и ви завиждаме за близкия язовир...

Потребителски аватар
joro9
Потребител

Мнение от joro9 » вт юни 09, 2009 10:51 am

И аз си мисля, че му трябва "светъл" пример :twisted: Мислех в неделя да отидем до боянския водопад на разходка, но първо ще отидем на училище и после да си направим един пикник на Витоша. Може да си намерим и компания :D
Днес ще кача снимки. Още не зная с какво качество,защото в неделя в шест часа сутринта въобще не ми беше до мъкнене на фотоапарат. Добре, че си взех поне телефона, иначе и това нямаше да го има :(

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Регистриран:съб ное 03, 2007 5:44 pm

Мнение от goldroks » вт юни 09, 2009 1:17 pm

Ако е толкова зле колкото беше при нас, другите кучета няма да помогнат. Ето тук, малко по-надолу съм написала как стана работата при нас. http://forum.dog.bg/index.php?showtopic=15988
:wink: Успех!

Потребителски аватар
joro9
Потребител

Мнение от joro9 » вт юни 09, 2009 2:59 pm

Благодаря за съвета goldroks :)
Може някой път да дойдете с Рокси - само на 40 километра сме от Хасково в село Татарево (до Първомай). Ние ходим там през една две седмици, а лятото и за повече оставаме.

Потребителски аватар
joro9
Потребител

Мнение от joro9 » ср юни 10, 2009 10:52 pm

Здравейте отново! Както обещах ето и снимките от неделния "марш на скок" :twisted:
Както вече споменах в неделя точно в 5:50 като старшина на рота Лъки се яви в спалното помещение и с мощен лай оповести, че е време за сутрешна разходка. За да не пробуди останалата част от къщата , която поради полова принадлежност се е разминала с казармата скочих и за норматив бях с Лъки на достатъчно разстояние от къщата , където да не се чува тръбния му лай.
От там нататък направихме един 5 километров преход около близкия язовир съчетан с други полеви занятия като безуспешни опити от моя страна да го вкарам във водата, мятане на пръчка, гонене на пеперуди и дебнене на пернат дивеч (разбирайте врабци)

Изображение
Това са опитите на Лъки да нацепи дърва за зимата :D

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Най-успешния опит за доближаване до водата :(

Изображение

Изображение

Изображение
междинна почивка под сянка

Изображение
Почти перфектна стойка :wink:

Изображение
След дългия преход - почивка пред китките на баба

Извинявам се за лошото качество, но толкова може един мобилен телефон :oops:

като и това :wink:
Изображение
Последна промяна от joro9 на пон сеп 16, 2013 10:01 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tarra_El
Потребител
Регистриран:вт май 12, 2009 10:42 pm

Мнение от Tarra_El » ср юни 10, 2009 11:13 pm

Много е хубав Лъки... :D

Потребителски аватар
DogPerson
Потребител
Регистриран:вт фев 03, 2009 4:16 pm

Мнение от DogPerson » чет юни 11, 2009 7:50 am

Много е пораснал Лъки и е все така хубав :D
Колкото до водата - пробвали ли сте на място, където и вие можете да влезете и да го викате от вътре. Може да е по-спокоен ако сте около него :)
Поздрави :D

Gryffindor
Потребител
Регистриран:вт май 26, 2009 3:59 pm

Мнение от Gryffindor » чет юни 11, 2009 10:21 am

Записваме се за пикника на Витоша след училище в неделя, дано да има още свободни места : -)
И да се броим с връзки, че май и рода ще излезем - една наша баба (баш тази, на която най-много приличаме) на вас пък ви е прабаба : -)
Последна промяна от Gryffindor на чет юни 11, 2009 3:42 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Регистриран:съб ное 03, 2007 5:44 pm

Мнение от goldroks » чет юни 11, 2009 11:53 am

Страхотен е! :)
Блазе ви за големите поляни в такава близост! И за язовира... съгурна съм, че някой ден ще успеете (Лъки по-точно) да се възползвате от него!И тогава...

Потребителски аватар
Veneta_Atanasova
Потребител
Регистриран:съб яну 10, 2009 8:07 pm

Мнение от Veneta_Atanasova » чет юни 11, 2009 2:40 pm

Много е пораснало красивото момче!
Прекрасна разходка сте си направили, определено си личи щастието на Лъки от снимките! ;)

Потребителски аватар
joro9
Потребител

Мнение от joro9 » чет юни 11, 2009 4:34 pm

Благодаря на всички за милите думи :oops: Лъки взе, че се възгордя и сега ще трябва да си записвам час за разходка , защото е решил днес той да разхожда (който има желание :) ) На тези жеги май аз ще съм единствения "желаещ" .
Gryffindor на родата не можем да откажем , както и на всички желаещи :D . Само да уточня, че ще го карам на пълна импровизация , че последното ми посещение на боянския водопад беше още преди да се роди дъщеря ми т.е. повече от 11 години
Опа - току що дъщеря ми изяви желание да бъде разходена при условие , че е в Западния парк .
ДРЪЖ СЕ ЗАПАДЕН ПАРК - ИДВАМЕ :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm

Мнение от Melina » чет юни 11, 2009 4:37 pm

Тъй като Западен парк е окупиран тая вечер от глутница диви кучета (сиреч нашата сбирка), направо много трябва да се държи! :lol:

Потребителски аватар
joro9
Потребител

Мнение от joro9 » чет юни 11, 2009 4:46 pm

Точно това имах в предвид . Тази вечер ще сме като ще сме като татарска орда или по-скоро ако не са оправили настилката около чешмата може да снимаме втори епизод на "Водно конче (голдън)" :lol:

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm

Мнение от Melina » чет юни 11, 2009 5:06 pm

А ако завали дъжд, гледай тогава какво става :lol: - Нашествието на дългокосместите черни лабрадори :lol:

Заключена