Първият ни котнакт с голямото мокро нещо (разбирайте близкия язовир) се оказа разочароващ за мен и дъщеря ми, и стресиращ за Лъки. В събота вечерта след 200 километров преход реших да отидем до близкия язовир и да доставя на Лъки разхлаждащото удоволствие от контакта с водата. Понеже той се отнася с голяма доза недоверие към всяко ново нещо , реших да използвам друга негова страст за да го вкарам в язовира – гоненето на пръчки. И така след две три хвърляния и донасяния бе дошло времето за голямото плицикане. Пръчката полетя във водата , а след нея и Лъки . С два три скока се оказа на два метра от брега с пръчка в устата и без твърда почва под краката.
А сега де .... !!!

Какво стана, къде отиде това дъно? Последва бясно ритане (плуване) и за норматив (на който би завидял и Ян Торн) се озова на брега. После имаше едни укорителни рогледи от типа :
„ Къде ме изпрати тате-е ???”
„ Какво беше това мокрото нещо ?”
„ Ти защо не влезе , а ме караш мен?”

и все от тоя род. И ДО ТУК !
Повече не успях да го накарам да се доближи на по-малко от метър до водата. Чудя се дали и за месце не би повторил , но силно се съмнявам в мотивацията му в онзи момент за контакт с водата. „Това нашето куче, все едно не е голдън” беше коментара на дъщеря ми.
Като се върнахме в къщи 15 минути се оплакваше на съпугата ми от всичко, което му се беше случило. Направо го изигра цветно – то не беше жално скимтене, не бяха обяснения. Напомни ми за една игра – да обясниш заглавието на филм само с жестове. Не разбрах кой го бе научил на това ?! А може да му е по рождение , защото от малък е много приказлив.