PICK-A-DILLY TERRA MAGICA --> Крис

Споделете всичко за вашите любимци
Потребителски аватар
Ива Малджиева
Потребител
Регистриран:чет мар 22, 2007 4:34 pm
Контакти:
PICK-A-DILLY TERRA MAGICA --> Крис

Мнение от Ива Малджиева » чет дек 04, 2008 4:23 pm

:D Ураааааа! Най-сетне отново мога да пиша и чета в любимия си форум! Почти два месеца съм като сляпа.Промених си мейла и трябваше да чакам доста преди отново да ми се активира профила.Важното е,че вече съм тук и мога да споделя радоста си с хора от моята порода :lol: :wink:
И така...мислих,мислих и накрая взех решение да запълня празнотата,която обичаният ми Фери остави в сърцето ми.И мисля,че направих най-добрия избор за цялото ми семейство! :)
Да ви представя новото ми златно съкровище Кристофър! :D Той е родом от Хърватка,от където лично отидох да си го избера и да си го донеса вкъщи. Ето тук може да видите мамата,таткото,бабата,дядото и всички братчета и сестричета http://www.terramagica-goldens.com/puppies3.htm .Те живеят в къща,която се намира на едно китно местенце ,на върха на един хълм. Живеят си прекрасно...с 6 големи голдъни и засега 7 мъничета :D Гостуването там беше невероятно преживяване за мен--РАЙ :D Аз лично бях изумена от размера на тези красиви кучета!
Пътувахме около 1200км навръщане и за мое щастие нямахме никакъв проблем. Крис спеше през целия път,изобщо не му се отрази дългото пътуване 8) .Не ни искаха документи на нито една граница.
Сега за малкия Крис. Роден е на 26 септември. Вече е на малко повече от два месеца и тежи малко над 8 килограма :D Има много голяма и пухкава козинка-досущ като едно полярно мече :P И огромни лапи :D Още с влизането си в новата си къща се почувства като у дома си! Харесва му да бяга из всичките стаи и да лудее наволя :D Има много весел нрав и също така е страшно обичлив.
Единствения ни проблем е че е голям глезльо. Не иска да си яде гранулите и ако продължава така скоро ще намалим килограмие :(
В Хърватска са го хранили с гранули,прясно издоено козе мляко и сурово телешко шкембе. И понежа аз мога да му осигуря само гранули...детето се дърпа. Пробвах да ги накисвам с вода,с кисело мляко и какво ли не.,но уви. Яде по малко от време на време,не си изяжда всичко наведнъж... Ще пробвам и с гранули на други фирми-дано да помогне.
Сигурно ще пропусна някой инетесни неща,но съм доста развълнуване,че най-накрая мога да споделя всички с вас :D
Ето и снимки на малкия ми ,сладък бандит :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това е моето съкровище!
Искам да благодаря за помоща,съветите и подкрепата на Гери,Мели и Александър, Стефи и всички останали които бяха с мен :D Благодря ви! :D
Последна промяна от Ива Малджиева на нед фев 27, 2011 11:56 am, променено общо 2 пъти.

Valia & Kara
Потребител
Регистриран:съб ное 19, 2005 2:08 pm
Контакти:

Мнение от Valia & Kara » чет дек 04, 2008 4:34 pm

ИзображениеИва, мойте най-искрени честитки! Да ти в жив и здрав Кристофър и да върне щастието в твоя дом! Имате си тук в България и едно братче по баща, пожелавам ти да стане най-малкото толкова красив! Пу-пу, да му вържеш синьо мънисто за здраве!
Аз понеже съм много любопитна да попитам, дали случайно имаш снимки от посещението ти в развъдника ?Изображение
Поздрави!

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm

Мнение от Melina » чет дек 04, 2008 4:38 pm

Иве, още веднъж - малкият е страхотен!
Толкова е сладичък и пухкавичък и миличък...душичка!
Нямам търпение пак да го видя и да го нагушкам :D
За помоща - няма проблем, пак заповядай, когато имаш нужда. Радвам се да съм от полза! :D

Много много много да те радва малкият сладунчо, да си преодолее капризите и да порастне голяяяяяямо мече!...ще имаме нужда от мъж за Арти след някоя друга година все пак :lol:

Поздрави от нас с кака Артемида!

Потребителски аватар
svetlana_ahladova
Потребител
Регистриран:вт юни 17, 2008 6:18 am
Контакти:

Мнение от svetlana_ahladova » чет дек 04, 2008 4:42 pm

Иве, поздравления за правилното решение да вземеш това прекрасно пухче, Кристофър. Съжалявам, че не можах да ви видя, докато бяхте в София, макар че много ми се искаше. Нищо, като порастне малко ще може да поиграе с кака си Арти, която веднага ще го светне на някоя лудория. Мели държеше в течение цялото ни семейство за развитието на нещата и всички ние много се радваме за теб и Кристофър. Пожелавам му много здраве, а на теб и близките ти - само щастливи мигове с него.
Светлана - мама на Арти и Мели
Последна промяна от svetlana_ahladova на чет дек 04, 2008 4:45 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Моби
Потребител
Регистриран:ср окт 01, 2008 2:50 pm

Мнение от Моби » чет дек 04, 2008 4:43 pm

Честито ви злато! Малкият е прекрасен, пу-пу :)

А името Кристофър така ми напомня за Кристофър Робин от "Мечо Пух"! :D

baitito
Потребител
Регистриран:ср окт 17, 2007 9:50 am

Мнение от baitito » чет дек 04, 2008 5:03 pm

Честито! Невероятно бебе! :D
Да е жив и здрав!
Много ме радват хора като Вас,
които след такава голяма загуба не свеждат глава,
а дават шанс на един нов бонбон да пълни душата им с радост и любов! :P
Последна промяна от baitito на чет дек 04, 2008 6:37 pm, променено общо 1 път.

lovelarry
Потребител
Регистриран:пет окт 10, 2008 6:43 pm

Мнение от lovelarry » чет дек 04, 2008 5:35 pm

Честито златенце! Много е красив малкия Кристофър. :D :wink:

Потребителски аватар
goldroks
Потребител
Регистриран:съб ное 03, 2007 5:44 pm

Мнение от goldroks » чет дек 04, 2008 5:38 pm

Честито!!! :D Много се радвам за вас и за малкия ви Кристофър! Страхотен сладур е. Дано да ви дарява с безкрайната си любов дълги години. :D
И успех със храненето :wink:

Потребителски аватар
danger4e
Потребител
Регистриран:чет сеп 25, 2008 4:04 pm

Мнение от danger4e » чет дек 04, 2008 5:39 pm

Невероятен е Кристофър и всички други бебета страхотни са :P Честито да е жив и здрав дълги години :lol:

Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Регистриран:ср май 07, 2008 1:31 pm

Мнение от Danyna » чет дек 04, 2008 5:43 pm

Супер новина! Браво Ива, честито! Да ви е живо и здраво мъничето!

Потребителски аватар
hrissito&buddy
Потребител
Регистриран:пон сеп 03, 2007 7:56 pm
Контакти:

Мнение от hrissito&buddy » чет дек 04, 2008 5:56 pm

Браво! Страхотна новина!

Да е жив и здрав малкия сладур и да ви носи много радост, всичко лошо да е зад гърба ви вече.

Наистина добре гледано бебе. Чак пък прясно издоено козе мляко :shock: Къде сега ще му го търсите? Може да му вземете коза за домашен любимец :wink:
Сигурна съм, че скоро ще забрави за него и ще хапва каквото му давате, ще намерите други глезотийки, които обича.

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm

Мнение от lubomihaylov » чет дек 04, 2008 9:00 pm

Много е готин Кристофърчо.Целувки от нас и до скоро. :D

sharkov
Потребител
Регистриран:съб сеп 20, 2008 3:19 pm
Контакти:

Мнение от sharkov » чет дек 04, 2008 9:52 pm

От личен опит мога да ти дам един съвет за злоядо кученце. Моята Тари беше малко злояда, много мъчно си ядеше гранулите само в мое присъствие, а в последствие я тресе една диарийка и изхода беше просто да я държа гладна 24 часа тъй като е малка още, за да се прочисти, организмите в нея да умрат от това, че няма с какво да се хранят. Вет-а ми помогна, даде и нужните хапченца и даже една инжекцийка тъй като диарията обезводнява. След това започнах постепенно захранване с малки порции да не и се превърти стомахчето. Та оттогава яде много, явно и дойде апетита или пък се страхува да не остане гладна пак знам ли кучо-психология.

Дано има ефект, ако се престрашиш да пробваш. Остави я гладничка за малко повече и ако почне да яде диво и щастливо значи хитринката е помогнала. :)

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am

Мнение от eli i maxi » чет дек 04, 2008 10:12 pm

Честито и от мен!
Пожелавам ви дълги години да се радвате един на друг!
Бебчо е страхотен! :D

Потребителски аватар
Belinda & Adhara
Потребител
Регистриран:пет ное 25, 2005 12:56 pm

Мнение от Belinda & Adhara » чет дек 04, 2008 11:34 pm

Да Ви е честит златния бонбон :D ! Много се радвам за Вас и за решението ви! Да е здрав и много послушен , от сега виждам , че е много красив Кристофър!

Заключена