Свободни кутрета в развъдник Нон Стоп, Унгария

Потребителски аватар
stanislava
Потребител
Регистриран:съб ное 01, 2008 9:59 pm
Свободни кутрета в развъдник Нон Стоп, Унгария

Мнение от stanislava » ср фев 06, 2013 8:19 am

Здравейте, приятели.
Не съм писала отдавна във форума, защото вече живеем много далече, а и семейството ни се увеличи с едно ново попълнение (не четирикрако, но много симпатично, на име Давид).
Пиша по молба на развъдчицата на непоправимо чаровния Ерик (Берик), за да съобщя, че при нея има свободни кутрета от прекрасни родители.
Борбала е развъдчик със забележителен киноложки усет и познания. Един от феновете на породата, които не копират "модни" развъдни линии, а влагат собствена мисъл, визия и обич.
Горещо препоръчвам, за всички, които проявяват интерес!
Поздрави от всички нас,
Стаси

Линк на развъдника:
http://www.nonstopgoldenretriever.hu/Bo ... /Home.html

mia_181
Потребител
Регистриран:пет апр 24, 2009 5:38 pm

Мнение от mia_181 » чет фев 21, 2013 10:55 am

здравейте Стаси, по Ваша препоръка се свързах с развъдника и вероятно ще взема от там кученце. Може ли малко помощ- как става взимането. Трябва ли задължително да се ходи до там или има и други начини. Никога не съм внасяла кученце от чужбина и ще съм благодарна на всяка помощ. :)

Потребителски аватар
ana_crime
Потребител
Регистриран:нед яну 25, 2009 10:31 am

Мнение от ana_crime » чет фев 21, 2013 11:42 am

Не знам дали Стаси посещава редовно форума, затова ще си позволя да споделя моето мнение. По принцип доста развъдчици държат да се срещнат с човека, на когото дават бебе. Освен с кола, кученцето може да се доведе и със самолет, няколко компании пускат на борда (условието е да е под 8 килограма заедно с клетката), иначе може в багажното. Другият вариант е, ако развъдчикът е ок с това, да се прати бебето пак по самолет без придружител, има доста компании, които уреждат подробностите.

Мойта девойка я взехме с кола от Унгария, има други летяли без придружител, както и бебета допуснати до кабината. Като цяло на нас не ни правиха проблеми на границите, но пък други имат кофти преживявания на сръбската граница. Доколкото си спомням Рая беше на 2 месеца, пътуването продължи около 8-9 часа, първите 15тина минути леко плачеше, после се успокои. За моя огромна изненада не свърши нищо в колата.

Честно казано не знам кой е по-добрият вариант и като цяло е добре да обсъдите опциите с развъдчика.

Поздрави,
Ани
Последна промяна от ana_crime на чет фев 21, 2013 7:27 pm, променено общо 1 път.

mia_181
Потребител
Регистриран:пет апр 24, 2009 5:38 pm

Мнение от mia_181 » чет фев 21, 2013 12:14 pm

Благодаря Ани за подробната информация. Вие от кой развъдник в Унгария взехте вашата девойка. Същият ли?

Потребителски аватар
Brani and Max
Потребител
Регистриран:вт май 12, 2009 11:59 am

Мнение от Brani and Max » чет фев 21, 2013 12:33 pm

Въпреки, че нашата девойка не е голдън, а английски кокер, пак дойде от развъдник в Унгария. Направихме си пътуване до там, което беше кратка семейна екскурзия и видях безкрайно красивия град Сегет. При нас не беше опция да я пратим със самолет ( не исках да я стресирам, пък и разхдодите по транспортирането бяха почти същите, като да отидем да си я вземем). и двамата със съпруга ми обичаме да пътуваме и се редувахме с шофирането. на границата абсолютно никой дори не е погледнал кучето, нито ни е питал за каквото и да е било. само на сръбско - унгарската границата си търсеха нещо принципно и си претърсваха всички коли доста щателно, въпреки това никой не е правил проблем за кутрето. тя си спеше или в мен на предната седалка или на задната си гледаше през прозореца. както каза Ани, поплака си малко като осъзна, че животът и се променя и мама я няма вече, но още преди да сме напуснали Унгария (а Сегет е съвсем на границата ), тя си пишкаше на каишка, като спирахме за почивка. Индиана беше на 4 месеца като я взехме. От развъдчика си тръгнахме само с международен паспорт и чип с ваксини, експортното родословие ни дойде по куриер след две седмици у дома. Надявам се, че сме помогнали.

П.П. снимките от това приключение ( ние конкретно за пръв път посетихме Унгария) достойно се мъдрят в семейния ни албум :). Желаем ви успех и скоро да ни се представите официално тук във форума заедно с новия си приятел :)

Потребителски аватар
ana_crime
Потребител
Регистриран:нед яну 25, 2009 10:31 am

Мнение от ana_crime » чет фев 21, 2013 12:56 pm

Рая е от Mariаnnehouse, взехме я от град Полгар.

При нас излезе наполовина като разходи взимането с кола, поне сравнено с офертата, която имах от карго компанията за директен самолетен превоз. Аз също като Брани тогава не бях много навита на самолет, като цяло много се притеснявах; отделно имаше кой да ме извози, а аз и бебка да си дремем щастливо на задната седалка. Сега пак казвам не знам какво бих предпочела.

А вие на коя точно връзка сте се спрели, защото в сайта на развъдника мисля са обявени 3 кучила, ако се ориентирам правилно де?

PS: Ние си имахме експортно родословие, паспорт с чип и ваксинации (+подпис и печат за преглед предния ден от вет), договор за покупко-продажба. Никъде нищо не поикаха да покажем.

Заключена