EuroDogShow 2012 - Bucharest

Изложби, конкурси
Потребителски аватар
Gery
Потребител
Мнения:245
Регистриран:вт апр 29, 2008 6:15 pm
Местоположение:София, Лозенец
Контакти:

Мнение от Gery » съб окт 06, 2012 7:35 pm

Успех на всички голдъни!! Стискаме палци!

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » пон окт 08, 2012 11:44 am

Euro Dog Show 2012 вече е в историята, дойде време за малко статистика и резултати. 8) Ето как се представиха нашите участници, като мнението е пречупено през моя поглед (и фотообектив) на обикновен кибик около ринга (участниците са подредени по ред на излизане в ринга):

Изображение

1. PIECE OF GOLD ABBA'S I HAVE A DREAM (Аксел) - Аксел и Деси извадиха "късата клечка" на това първенство - най-големият клас (14 кучета), като конкуренцията в клас Млади беше убийствена - световният шампион от Залцбург 2012 например стана 3-ти - с много хубави и равностойни кучета. За Аксел това бе дебют на такова голямо първенство и може да се каже, че се представиха доста успешно с Деси в ринга, вкусвайки какво е да си заобиколен от професионални хендлери. Въпреки, че получиха оценка "Много Добър", мисля че могат да се гордеят със себе си. Оценка: Много Добър!

Изображение

2. MEERIK OF WOLF POINT (Рик)

Рик и Светлето бяха първите от нашата група, които останаха след пресявката в един доста силен Открит клас с 10 кучета. Светлето познава Рик много добре и знае как да го представи в най-добрата му светлина - все пак имат доста добър опит от участието на Crufts тази година. След като останаха само 4 кучета, съдията отново провери обстойно всяко едно и накрая взе решение да остави нашето момче чевърти, но все пак вече имахме представител, останал на финала! За Рик това е изравнено класиране на световен или европейски форум, и имайки предвид възрастта му, можем да очакваме добри резултати от него. Резултат: Отличен, 4-то място!

Изображение

3. DEWMIST GLITTERATO (Тони) - Тони се оказа нашият представител с най-предно класиране на това първенство и то в клас Шампиони. Въпреки, че не е в най-добрата си форма - явно смяната на климата от Швеция в България му се е отразило зле на апетита и е позагубил маса, и липсата на титулярния си хендлер Ани, Тони се представи отлично в конкуренцията на още 8 кучета. Именно в този клас съдията бе поставен на най-сериозен размисъл, защото сигурно 10-15 минути преглеждаше 5-имата останали след пресявка кандидати, като поне 4 пъти ги кара отново и отново да въртят кръгчета за сравнение, оглеждаше и опипваше всеки един, явно беше, че му е много трудно да реши. Тони със сигурност беше най-добре движещия се, но пък отстъпваше по маса. Специални поздравления трябва да се отправят и към хендлерката Адриана Немет, Унгария, която след едва 10-минутна работа с Тони успя да се сработи много добре с него. Резултат: Отличен, 3-то място!

Изображение

4. TAKE A GLANCE UBER DEN WOLKEN (Тинтин) - Тинтин излезе почти "по бельо" в ринга, липсваше и малко козина, но като гледах, половината женски бяха в същото състояние :) . Дани беше малко нервна, но всичко вървеше по план и те останаха след пресявката в клас от 10 млади женски. След внимателния оглед, съдията прецени, че Тинтин е за 4-то място и я нареди в колоната, след което ги пусна за последен кръг. Точно тогава Тинтин видя разсипани по земята наградки и пощуря, като се опитваше да се докопа до тях и... това й коства 2 позиции. Важното е, че направиха отличен дебют въпреки този малък инцидент. Очаква ги добро бъдеще. Резултат: Отличен, 6-то място!

И в заключение искам да кажа следното - въпреки, че бяхме малка група, всички се държаха сплотено, спахме в един хотел, пътувахме заедно до залата, аплодираха се едни други в ринга и се поздравяваха за успехите. Така и трябва да бъде - поздравления от мен за всички и дано имаме още по-големи успехи!!!

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Мнения:2134
Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am
Местоположение:София

Мнение от eli i maxi » пон окт 08, 2012 11:49 am

Поздравления на всички за страхотното представяне!

Потребителски аватар
pkolev
Потребител
Мнения:54
Регистриран:пет юли 08, 2011 3:52 pm
Местоположение:София, Младост 4
Контакти:

Мнение от pkolev » пон окт 08, 2012 1:01 pm

Поздравления!!! Страхотно представяне!

Brego
Потребител
Мнения:222
Регистриран:пет фев 10, 2012 9:56 am
Местоположение:Враца

Мнение от Brego » пон окт 08, 2012 1:38 pm

Браво на нашите млади надежди! Резултатите са страхотни според мен, имайки предвид с колко много кучета са се сблъскали нашите приятели. Пожелавам ви още по-добри резултати и само напред и нагоре! Още веднъж браво!

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Мнения:1436
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » пон окт 08, 2012 9:20 pm

Браво на всички!
Милата Тинтин, аз вярвам, че това е бил умишлен съботаж!

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Мнения:521
Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm
Местоположение:София

Мнение от lubomihaylov » пон окт 08, 2012 9:39 pm

Поздравления на всички участници. Поздравления и на Председателя за репортажа. Страхотно е, че кучета на клуба участват на изложба от такъв ранг. Поздравления на собствениците и хендлерите за участието на любимците им.

topsi
Потребител
Мнения:774
Регистриран:пон ное 21, 2005 6:02 pm

Мнение от topsi » нед окт 14, 2012 5:31 pm

Браво на всички участвали.

Заключена