Специализирана изложба на БГРК 2012

Изложби, конкурси
Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София
Специализирана изложба на БГРК 2012

Мнение от Красен » ср яну 18, 2012 1:56 pm

Здравейте съфорумци,

имам удоволствието да ви съобщя новините около специализираната изложба на БГРК за 2012 година.

Тази година изложбата ще се проведе на 09-10.06.2012г., като съдия ще бъде г-жа Катрин Колинс (Catherine Collins) от един от най-популярните развъдници в Северна Ирландия и Обединеното Кралство Erinderry. Повече информация за развъдника тук: http://www.iolfree.ie/~erinderry/.

Очаквайте подробности - място на провеждане, начален час, допълнителни мероприятия и т.н.
Последна промяна от Красен на съб май 05, 2012 10:55 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gvpekov
Потребител
Мнения:751
Регистриран:вт авг 11, 2009 7:25 pm
Контакти:

Мнение от gvpekov » ср яну 18, 2012 2:00 pm

Предлагам да се намери зала с климатик или изложбата да започва в 22:00 ... юни месец кучетата не са много склонни да тичат на 30+ градуса .

Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Мнения:1293
Регистриран:ср май 07, 2008 1:31 pm
Местоположение:Plovdiv

Мнение от Danyna » вт яну 24, 2012 8:42 am

Тази новина съм я пропуснала, а тя е чудесна! Супер, ние сме на линия с две девойки :lol:

Потребителски аватар
eli i maxi
Потребител
Мнения:2134
Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am
Местоположение:София

Мнение от eli i maxi » пон апр 23, 2012 3:13 pm

Дали случайно има някакво ново инфо за специалката?

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » пон апр 23, 2012 4:46 pm

Утре :? .

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » вт апр 24, 2012 9:38 pm

Съжалявам, нещата около мен са адски хаотични и днес не успах да пусна информация за изложбата, но искрено се надявам утре да успея.

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » чет апр 26, 2012 12:13 pm

ПОКАНА за специализирана изложба на породата голдън ретривър!


На 09-10.06.2012 година, събота и неделя, БЪЛГАРСКИ ГОЛДЪН РЕТРИВЪР КЛУБ организира своята традиционна ежегодна специализирана изложба на породата Голдън Ретривър с ранг САС. Съдия тази година ще бъде г-жа Катрин Колинс (Catherine Collins), собственик на най-известния и успешен развъдник в Северна Ирландия - Ериндери (Erinderry). Повече информация за развъдника тук: http://www.iolfree.ie/~erinderry/ от Великобритания!!!

Изображение

Госпожа Колинс започва да се занимава с развъждане през 80-те години на ХХ век и бързо си спечелва име като една от водещите производители на висококачествени представители на породата голдън ретривър във Великобритания. Сред произведените от нея кучета са такива популярни шампиони като GB Sh. Ch. & IR Sh. Ch. Erinderry Diamond Edge of Glenavis; Sh. Ch. Erinderry Gaelic Gold of Glenavis; Swedish Sh Ch, Norwegian Sh Ch, Danish Ch, Nordic Ch Nordic Winner 2003, VWW 2008 Erinderry Gaelic Minstrel; Sh Ch Erinderry Just The Ticket from Bluewaters J.W.; IR. Sh. Ch. & Int. Ch. Erinderry Firebird; IR. Sh. Ch. Erinderry Gaelic Song; Ir Sh Ch Erinderry Nightingale CJW '07, CW '07, CW '09, както и живеещите в Сърбия Erinderry King of the Blues и Erinderry Night Dreamer.

На 09-10.06.2012 г-жа Колинс ще съди за първи път в България.

Освен изложбата ще бъде проведен и семинар за всички желаещи, като семинарът ще се проведе или в събота вечер или в неделя сутрин (все още не е ясна датата за отпътуване на г-жа Колинс).

Също така, за трета поредна година БГРК ще присъди специална награда в памет на г-жа Ивет Манингс (Yvette Mannings) за най-добра презентация на куче в ринга (хендлинг+груминг). Г-жа Манингс беше съдия на специализираната изложба на БГРК за 2008г. и остави отлични впечатления, но за наше огромно съжаление не можа да пребори коварната си болест и си отиде през 2009г.

Събитието ще се проведе на базата на почивна станция към СМК-Пловдив, намираща се на около 26 км от града. Хижата разполага с около 70 стаи за настаняване - двойни, тройни и четворни, всяка от които със собствен санитарен възел и течаща топла вода, голям ресторант, барбекю на открито (за желаещите сами да си приготвят скарата), и може би най-важното - огромна поляна сред гората, само на 200м. от сградата. В следващия пост ще намерите снимки и напътствия как да стигнете до хижата (благодарение на Гери!).

Таксата за участие е 40 лева за първо куче и 30 лева за всяко следващо (за членове на БГРК таксите са съответно 35 и 25 лева), като всяко 5-то куче на един и същи собственик участва безплатно. Таксата може да бъде платена на секретаря на клуба Маруся Ковачева, или на място в деня на изложбата.

Заявки за участие можете да подавате на следния e-mail:
BGRClub@gmail.com

Телефони за информация:
+359 889 700 500 (Красен Хаджиев)
+359 878 532 349 (Маруся Ковачева)


Формулярът за заявка може да бъде свален от уебсайта на БГРК (http://www.bulgoldens.com). Заявките трябва да бъдат получени не по-късно от 03.06.2012 година, за да има време за отпечатване на каталога. Кучета, записани в деня на изложбата могат да се явят само за получаване на експертна оценка и не участват в официалното класиране.

Класовете за участие са следните:
1. Бебе – 3-6 месеца
2. Подрастващи - 6-9 месеца
3. Млади - 9-18 месеца
4. Междинен - 15-24 месеца
5. Открит - над 15 месеца, без значение от спечелените титли и оценки
6. Работен - над 15 месеца, притежаващи работен сертификат
7. Шампиони - над 15 месеца, нужен е сертификат за национален или интер-шампион
8. Ветерани - над 8 годишна възраст

Ще се проведат и следните конкурси*:

1. За най-добра двойка – мъжко и женско куче на един собственик
2. За развъдна група – минимум 3 и максимум 5 кучета, без значение от пола, произведени от един човек (носещи едно и също име на развъдник), дори и да не са негова собственост
3. За група на потомците – мъжко или женско куче със минимум 3 и максимум 5 от неговите/нейните потомци (първо поколение – синове и дъщери)
4. Дете водач на куче – за деца между 8 и 13 години
5. Млад водач и куче – за деца между 13 и 18 години

*Всички кучета, които участват в конкурсите, трябва да бъдат записани за участие и в индивидуалното класиране.

Необходимо е при явяването преди началото на изложбата, да носите със себе си копие от родословието на кучето, ветеринарен паспорт с нанесени ваксинации и копие от работни/шампионски сертификати. При липса на работен или шампионски сертификат, кучетата записани в тези класове се записват в клас Открит. Кучета без родоловия мога да бъдат записани за получаване на експертна оценка.

БГРК сърдечно кани за участие в изложбата всички собственици на голдън ретривъри и техните любимци!

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » чет апр 26, 2012 12:19 pm

Ето и обещаната информация за хижата:

Почивна станция на СМК, на 26 км от Пловдив, с изцяло асфалтов път. Хижата има 70 стаи - 2ки, 3ки, 4ки и 2 апартамента. Всяка стая е със самостоятелен санитарен възел, с течаща топла вода. Цените са 12 лева на легло на вечер. И естествено най-важното - пускат с кучета. Ще се опитам да намеря хижата на картата и да я покажа.

Ще имаме свобода на всичко, може да си внесем алкохол, да стоим докогато искаме в ресторанта и ако някой иска да се почувства като на балкан има барбекю, което може да си напали и да си изпече мръвка по желание, каквато си е донесъл.

На 200 метра от хижата има огромна поляна сред гората, където можем да опънем ринга, а дърветата предоставят чудесна сянка.

Ето описанието на Гери за пътя до хижата:

За хората идващи от София:

От магистралата влизат в Пловдив на първата отбивка след Пазарджик. Кара се само направо, това е околовръстния път на Пловдив, минава се през Джъмбо, което е от дясно и се стига до колело. На колелото само направо, минава се река Марица, един надлез, след него още един, минава се и ОМВ в лява страна - никъде не се отбива, само направо, докато се стигне второ колело / Кукленско шосе/. На второто колело се завива надясно, след него веднага има друго малко колело - там е направо и се гонят селата Брани поле - Белащица - Гълъбово. Кара се само направо, преди Гълъбово пътя минава през Каменна кариера. Стига се до хижа Здравец и се хваща пътя за Бяла Черква. Отново се шофира само направо по главния път около 6 км. На половината път на един ляв завой има дървена постройка вдясно, на която пише "Ловна среща" хижа Студенец. Още около 3 км нагоре се продължава, следи се пътя за голяма жълта табела с червен надпис и стрелка надясно - кафе "Коневръза". Точно там има отбивка, където пътя е с лек вираж нагоре. По него се влиза, отляво по пътя се виждат частни бунгала, отдясно се минава през поляна / Меча поляна/ и на още 200м е самата хижа. Самият път от отбивката долу до хижата горе е около 500-600метра.

За хората идващи от Бургас / Варна:

От магистралата на първата отбивка за Пловдив влизат в града. На третият светофар/ Билла / завиват на ляво, и карат само направо до първото колело / Метро/. На колелото се завива в дясно и само направо. На светофара на МакДоналдс пак направо, минава се по надлез и се кара все направо - това е Индустриална зона, води се още Кукленско шосе. Стига се до колелото - само направо на него, другото малко колело там е направо и се гонят селата, които съм описала по горе - оттам нататък пътят е един.

Малко снимки:

Ресторант:

Изображение

Стаи:

Изображение

Изображение

Изображение

Поляна:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » чет апр 26, 2012 12:23 pm

Чакам да ми дадат и телефоните за резервация в хижата... :?

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » ср май 02, 2012 1:54 pm

Относно резервациите за спане - съдържателят е помолил ние да се организираме и да направим разстановка по вид стаи и дати за нощувка, и да му ги подадем, за да може да организира стаите (ако трябва някъде да се добавят легла и пр.).

В тази връзка, Дани Павлова се нагърби "доброволно" със задачата да получава заявките за резервации, така че моля да се обръщате към нея със съответните желания. Телефон за връзка - 0886321072, e-mail: pavlova@markgraf.biz

Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Мнения:1293
Регистриран:ср май 07, 2008 1:31 pm
Местоположение:Plovdiv

Мнение от Danyna » ср май 02, 2012 11:31 pm

Да добавя само, че ако не успея да си вдигна телефона от първото позвъняване, не се притеснявайте, веднага щом мога ще ви върна обаждането. Вече започна записването, концентрирано в мейли, което също е вариант, аз връщам мейл с потвърждение, за да сте спокойни, че съм ви записала. Това е относно настаняването, имам сега и други въпроси, за който се надявам да изкажете мнение, за да направим комфортен престоя ни там. Първият се отнася за дисководещ, да търсим ли такъв и втория е относно вечерята на 9-ти. Досещате се, че вечерята ще се бави и ще се поизнервим от бавното обсулжване, тъй че ни предложиха да приготвят еднаква софра за всички, които са направили резервация за спане на 9-ти, нещо като куверт, който да е в рамките на 12 лв. на човек и да включва 50 грама ракия, салата и вечеря, като можете да предлагате каква да бъде тя, за да я договорим. Естествено, всеки ще може да си поръчва и друго от менюто, но ще му е по-леко да чака :wink: Това е от мен-доброволката, пишете, че то не остана време :lol:

Потребителски аватар
Archi
Потребител
Мнения:126
Регистриран:пет апр 29, 2011 5:24 pm
Местоположение:София

Мнение от Archi » съб май 05, 2012 10:33 am

Сигурно е твърде рано да говорим за точни часове на самата изложба, но от гледна точка на резервациите за нощувка е важно да знаем какъв е предварителният план - сутринта на 9 юни ли ще бъде, или следобед. Благодаря предварително, ако някой може да ни ориентира.

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » съб май 05, 2012 10:52 am

Ще съобщим началния час до ден-два. Обсъждат се различни варианти в момента.

Още нещо - понеже знам, че вече доста хора са подали заявки за резарвация в хижата, не е лошо да започнат да пускат и заявки за участие в самата изложба. До момента съм получил заявки точно за 2 кучета. В понеделник започвам работа и вече няма да имам толкова свободно време...

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » пон май 07, 2012 5:04 pm

7 кучета до момента. 8)

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Мнения:3198
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Местоположение:Бургас/София

Мнение от Красен » вт май 08, 2012 9:51 pm

Кучетата вече са 14!

Имам също така удоволствието да ви съобщя, че спонсор на изложбата ще е фирма САМБС - официален вносител на храните "ROYAL CANIN", както и на продуктите "Ferplast". Спонсорите обещаха, че абсолютно всяко участващо куче ще получи мострен пакет с храна Royal Canin Golden Retriever, като естествено победителите в класовете и на изложбата ще получат чували с храна, купи и т.н. Помислено е също и за награди на участниците в конкурса "Дете с куче". 8)

Заключена