Клубно първенство на БГРК за 2010г и работен изпит!!!

Изложби, конкурси
Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК
Регистриран:ср ное 09, 2005 4:38 am
Клубно първенство на БГРК за 2010г и работен изпит!!!

Мнение от Красен » ср авг 11, 2010 8:53 pm

Здравейте,

както съобщихме на края на специализираната изложба, БГРК въвежда от тази година и втора специализирана изложба, която ще носи статут на Клубно първенство и на нея ще бъдат допускани за участие само кучета, собственост на клубни членове! Идеята е тази изложба да бъде съдена от клубни съдии, и когато е възможно, ще бъде с ранг САС (тъй като не всички клубни съдии имат право да присъждат тази титла). С решение на УС на БГРК в момента клубни съдии са: Ивелина Недева, Елена Милкова, Красимир Тодоров и Красен Хаджиев (последните двама имат право да присъждат САС). Като за първао клубно първенство бе взето решение съдия да бъде allround съдията от БРФК г-н Георги Христозов, на когото също бе даден статут на клубен съдия. В момента очакваме потвърждение от БРФК дали ще получим и статут на САС изложба, за което ще ви уведомим своевременно.

Изложбата ще се проведе със същите правила, както и специализираната изложба всяка година, т.е. същите класове, същите изисквания за документи и прочие... Новото в случая е, че по наша молба съдия Георги Христозов се съгласи да проведе и работен изпит за ретривъри с ранг САСТ специално за членовете на клуба, по международния правилник за изпитания на ретривъри на FCI (утре или най-късно вдругиден ще го публикувам, за да знае всеки какви са изискванията).

Преговаряме за спонсорство с вносителите на храните Happy Dog.

И сега "техническата информация" - тъй като всички останахте много доволни от проведената на к-г Пряпорец изложба, решихме това двойно мероприятие да се проведе отново там - идеално е за изложба, работни изпити, а и КУПОН!!! Датите са следните - екстериорна изложба на 25.09.2010г, събота, работен изпит на 26.09.2010г, неделя .

Записванията са на добре познатия ви мейл - bgrclub@gmail.com, информация може да получите на 0897009070 и 0884498009.

Класовете за участие са следните:
1. Бебе – 3-6 месеца
2. Подрастващи - 6-9 месеца
3. Млади - 9-18 месеца
4. Междинен - 15-24 месеца
5. Открит - над 15 месеца, без значение от спечелените титли и оценки
6. Работен - над 15 месеца, притежаващи работен сертификат
7. Шампиони - над 15 месеца, нужен е сертификат за национален или интер-шампион
8. Ветерани - над 8 годишна възраст

Ще се проведат и следните конкурси*:

1. За най-добра двойка – мъжко и женско куче на един собственик
2. За развъдна група – минимум 3 и максимум 5 кучета, без значение от пола, произведени от един човек (носещи едно и също име на развъдник), дори и да не са негова собственост
3. За група на потомците – мъжко или женско куче със минимум 3 и максимум 5 от неговите/нейните потомци (първо поколение – синове и дъщери)
4. Млад водач и куче (Junior Handling) – за деца между 8 и 13 години

*Всички кучета, които участват в конкурсите, трябва да бъдат записани за участие и в индивидуалното класиране.

Необходимо е при явяването преди началото на изложбата, да носите със себе си копие от родословието на кучето, ветеринарен паспорт с нанесени ваксинации и копие от работни/шампионски сертификати. При липса на работен или шампионски сертификат, кучетата записани в тези класове се записват в клас Открит.
Последна промяна от Красен на вт авг 24, 2010 10:19 pm, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Melina
Потребител
Регистриран:ср мар 19, 2008 1:35 pm

Мнение от Melina » ср авг 11, 2010 9:06 pm

Аау, по-малко от месец! Май ще сме само за частта с екстериора и купона :lol:

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК

Мнение от Красен » ср авг 11, 2010 9:16 pm

Браво, ето първия доброволец! 8)

Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Регистриран:ср май 07, 2008 1:31 pm

Мнение от Danyna » чет авг 12, 2010 7:17 am

ЕЕЕЕЕЕ, цяло лято чакам морето, което ще е от 30-08 до 06-09, а сега няма да мога да се отпусна, щото ще ме яд, че ще трябва да пропуснем това тържество за моята душа и душите на моите златни другари :twisted:

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК

Мнение от Красен » чет авг 12, 2010 8:53 am

Е, ти поне ще видиш море, така че не мрънкай толкова... :cry:

Потребителски аватар
Danyna
Потребител
Регистриран:ср май 07, 2008 1:31 pm

Мнение от Danyna » чет авг 12, 2010 8:57 am

Имало и по-зле от мен :lol: - ОК, няма да мрънкам...

Todor_V
Потребител
Регистриран:ср ное 11, 2009 9:53 pm

:)

Мнение от Todor_V » съб авг 14, 2010 12:31 pm

Здр. Моето куче на 05.09.2010 ще е на 2 месеца без 3 дена ще мога ли да участвам в клас пеленаче :). Това е с усмивка казано от мен иначе аз съм гордия собственик на едно от малките Лоринделита от Голди, но за съжаление сме малки още за тази изложба и ще чакаме другата :). Поздрави от мен и очакваите снимки.

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК

Мнение от Красен » нед авг 22, 2010 12:27 pm

Ето и международния правилник за работен изпит:

https://docs.google.com/fileview?id=1Gl ... y=CNqZrf4C

Потребителски аватар
skycube
Потребител
Регистриран:чет дек 03, 2009 12:58 pm

Мнение от skycube » пон авг 23, 2010 1:36 pm

И ние с Рея смятаме да уважим мероприятието за екстериора и купона в клас "млади". Към кой да се обръщаме за такси и прочее?

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК

Re: Клубно първенство на БГРК за 2010г и работен изпит!!!

Мнение от Красен » пон авг 23, 2010 1:38 pm

Красен написа:Записванията са на добре познатия ви мейл - bgrclub@gmail.com, информация може да получите на 0897009070 и 0884498009.

8) Четете бе, хора!

Потребителски аватар
skycube
Потребител
Регистриран:чет дек 03, 2009 12:58 pm

Мнение от skycube » пон авг 23, 2010 1:53 pm

Оп-па.. извинявам се.. казах й аз на Рея да чете внимателно, ама тя в бързината пак е прочела м/у редовете.. :D

Потребителски аватар
Красен
Председател на БГРК

Мнение от Красен » вт авг 24, 2010 10:17 pm

Здравейте,

с оглед на малкото време до обявената дата на изложбата и поради факта, че за доста хора се оказа, че ще пътуват и няма да могат да посетят изложбата, УС на БРФК реши да направи следната промяна - променят се датите на изложбата и съответно работния изпит от 4-5.09 на 25-26.09, като мястото и съдията остават същите.

Ето малко информация относно мястото на провеждане на изложбата:
Избрали сме къмпинг Пряпорец, намиращ се на 10-ина километра от гр. Стара Загора по пътя за к.к. Минерални бани, вдясно от пътя. Къмпингът разполага с различен тип бунгала, с по 2 и 4 легла със собствени санитарни възли, ресторант, басейн и други. Има собствен паркинг и е ограден с ограда. Собственик е Наско Тачев, предупреден е че ще има нашествие на кучета и стопани за датите 14/15.05, така че може директно да му се обаждате на посочените по-долу телефони.

0888321816; 0897439655; 0887709372 - Наско

Цените, доколкото съм запознат, са доста приемливи - както за спане, така и за хранене в ресторанта. Зелената площ, която смятаме да използваме за ринг е точно в средата на къмпинга, а в случай на дъжд можем да използваме паркинга.

Мейлът за изпращане на заявки остава същият.

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm

Мнение от lubomihaylov » вт сеп 07, 2010 9:47 am

Здравейте Приятели!
Реших да направя едно предложение.С оглед на това,че българите сме свикнали винаги да реагираме в последният момент, а в случая се касае за доста сериозна организация и ангажимент от страна на ръководството на БГРК.
Та предложението ми е следното:
Да направим едно преброяване на хората и кучета решили да ходят на тази клубна изложба.Ще бъде жалко да пропадне една добра идея на клуба още при първото провеждане.Сигурен съм, че ще превърне в традиция и ще бъде едно добро начало.
Как да го направим?
Прелагам, който е решил да идва да изпрати ми изпрати едно л.с.
Тъй като не съм го съгласувал с ръководството, ако някой има нещо против, моля да бъде изтрит поста ми.
Надявам да се съберем подобаващо голяма тайфа.

Потребителски аватар
Natmihneva
Потребител
Регистриран:нед май 25, 2008 12:04 pm

Мнение от Natmihneva » вт сеп 07, 2010 10:02 pm

Ние ще сме там при всички случаи, поне като публика, защото не сме решили дали и кой ще изведе Яни в ринга. Дори вече сме си запазили бунгало. Така че бройте ни- трима + куче (или по-скоро обратно-куче + трима) :D

Потребителски аватар
svetlana_ahladova
Потребител
Регистриран:вт юни 17, 2008 6:18 am
Контакти:

Мнение от svetlana_ahladova » ср сеп 08, 2010 7:40 am

Арти настоява Яни непременно да дойде! Мисля, че ще му намерим кой да го изведе на ринга :) .

Заключена