И така... остана ми малко време да кажа няколко думи за изложбата.
Още веднъж искам да поздравя всички, които бяха на мястото на събитието. Според мен се получи един страхотен уикенд, в който и времето беше с нас. За първи път се събрахме толкова много "голдънисти" и празнувахме заедно и мисля, че всички останаха доволни!
Относно изложбата - страхотно представяне на повечето кучета и стопани/хендлери, до ри и на тези, които за първи път се появиха в ринга!!! Поздравления за всички - и спечелилите, и останалите след тях. Много висок дух и настроение у всички и това е нещо, което страшно много ме зарадва. Мисля, че за първи път след наша специалка не видах или чух нито един недоволен - предполагам, че и купонът в кръчмата е допринесъл сериозно за това!
Поздравления за собствениците на най-доброто женско и мъжко куче на изложбата - Румен Кузманов и Ива Малджиева, както и за хората, "произвели" техните кучета - Хенрик Фрикстранд и Сандра Грубелич - развъдчици със сериозен опит. Мога само да се радвам, че тези кучета са собственост на българи и живеят в България, защото биха могли да побеждават навсякъде в Европа!
Радвам се и че много хора се престрашиха да се пробват в демонстрацията по ловни изпитания с кучетата си, което показва че скоро ще имаме доста работещи кучета от породата, което е тяхното първо призвание. Браво!
Искам от все сърце да благодаря на хората, които помогнаха за осъществяването на този празник и без чиято помощ нещата нямаше да се получат дори и наполовина толкова добри - изреждам ги в азбучен ред и се извинявам, ако случайно съм пропуснал някого - Гриша, Ели, Ива, Краси, Маруся, Радо, Румен. Специални благодарности и на Мила - за спонсорството, както и на Наско - за гостоприемството. Благодарности и на Жоро Шанков за озвучаването и на съдия Георги Христозов за експертната подкрепа в необходимите моменти.
Не на последно място, искам да спомена и няколко от кучетата освен победителите, които бяха специално отличени от съдиите Рой и Линдзи Мейнард - Goldness Darik, Silkstyle Camp Rock, Sunny Boy, Viktor, Goldness Deya, Ashley Snow Cool, Lorindely Artemida Kenigy. Специални поздрави за формата си на почти 11 годишна възраст отнесе и Charlotte Fekete Domino, за която коментарът беше, че дори на тази възраст е запазила "момичешкото" в себе си и изглежда чудесно! Още един коментар - без да преувеличават, съдиите казаха че може би за първи път съдят на изложба, в която абсолютно всички кучета са с отлична пигментация. Повече за тяхната оценка - като пристигне официалния им доклад.
Още веднъж - едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички и поздравления за страхотното представяне!!!