Преди няколко дни, мой съсед, който работи в един от приютите в Добрич,ми сподели,че при него са докарали "агресивен" голдън ретривър. Каза ми,че кучето било едро,приличало много на Крис,само че по-тъмно. Вечра имах възможността да го видя и от тогава мисълта за него не ме оставя на мира.
Кучето е оставено там от стопанина си,който твърдял ,че изведнъж нещо му станало и станал агресивен. Човека работещ в приюта ми сподели,че собственика на кучето пиел много,бил доста избухлив човек и често биел кучето. Една вечер,по негови твърдения,кучето скочило безпричинно и го захапало...
Аз бях при милото космато момче няколко часа вчера. Не забелязах никаква агресия! Милата душичка само се чудеше как да пъхне главата си между решетките за да мога да го милвам и прегръщам повече. Толкова мило момче,изобщо немога да си представя,че е агресивен.
Кучето е мъжко,малко по-едро е от Крис,с много хубава козина,прилича на лъв;) (забелязва се въпреки мизерното й състояние в момента). Живее в клетка от десетина дни. Клетката е ужасно малка,хранят го само и единственно със сух хляб. Изхожда се в клетката си ,която се чисти много много рядко....

Това е въпросното златно момче. Ако до края на седмицата не намерим кой да го взема или временен дом ще го умъртвят... Аз мисля да не допусна това,но засега нямам никакъв вариант да го измъкна от там,така че ако някой може да помогне ще съм изключителна благодарна!
Ако имате въпрости отностно кучето питайте!