Търсе си голдънче:)

Всичко свързано с развъдната дейност на клуба. Правилници, кучила, съвети...
bgassenbg
Потребител
Регистриран:пон дек 31, 2012 11:59 am
Търсе си голдънче:)

Мнение от bgassenbg » пон дек 31, 2012 5:14 pm

Здравейте. Много се радвам на всичко, което правите за породата. Поддържането на форум не е лесно, а в този има доста полезна информация.
Търся голдън ретривър. Това, което знам със сигурност е, че кучето трябва да е с родословие. Със сигурност това е важно за кученцето, за да няма наследствени проблеми.
Какво трябва да гледам при избора на куче(ще ми е за пътви път)?
Има ли някое регистрирано кучило в клуба, което да очаква кученца в близките месеци?

Благгодаря за споделената информация и много успехи в новата година:)

Потребителски аватар
Brani and Max
Потребител
Регистриран:вт май 12, 2009 11:59 am

Мнение от Brani and Max » пон дек 31, 2012 8:21 pm

Един скрол на долу под вашата тема и ..... свободно кученце в развъдник Vereyagold :) Успех!

bgassenbg
Потребител

Мнение от bgassenbg » вт яну 01, 2013 3:26 am

Веднага като видях свободно кученце прочетох темата. За съжаление аз търся мъжко. А е останало само женско.
Интересува ме ако има нещо планирано за близките месеци.
Разбирам, че това не е като да си купиш кола, но все пак ми се иска да имам избор от самото котило.
Не знам дали развъдниците практикуват продажбата на кученца със запазване? Ако е така моля са кажете кой планира да има малки в близките месеци(2-3)

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » вт яну 01, 2013 2:01 pm

Харесайте се развъдник (регистриран такъв) и направо пишете на тях, така ще получите най-точна информация и отговори на въпросите си. :wink:

bgassenbg
Потребител

Мнение от bgassenbg » пет яну 04, 2013 3:12 pm

Благодаря за съветите.
Писах на развъдниците, но за съжаление никой не планира кученца в близките месеци.

cвеtii
Потребител
Регистриран:нед ное 28, 2010 9:16 pm

Мнение от cвеtii » съб яну 05, 2013 9:10 pm

Ако не ти се чака много, може да потърсиш в близките държави - Сърбия, Румъния. А за точно определени развъдници там някой да изкаже мнение, аз съм новачка в това :)

Потребителски аватар
lubomihaylov
Потребител
Регистриран:вт фев 12, 2008 9:35 pm

Мнение от lubomihaylov » пон яну 07, 2013 9:28 pm

Веднага като видях свободно кученце прочетох темата. За съжаление аз търся мъжко. А е останало само женско.
Интересува ме ако има нещо планирано за близките месеци.
Разбирам, че това не е като да си купиш кола, но все пак ми се иска да имам избор от самото котило.
Не знам дали развъдниците практикуват продажбата на кученца със запазване? Ако е така моля са кажете кой планира да има малки в близките месеци(2-3)
Не знам каква е причината за да се ориентирате конкретно към мъжко кученце?Личното ми мнение е, че си струва да вземете женско!
Въпросът за избора е много относителен. При едно малко кученце е трудно да се оцени какъв клас ще е. За поотраснало вече, се вижда реално какво може да се очаква, останалото е въпрос на грижи и тренировки.
Плюсове за женският пол:
1.Много по-любвеобвилни.
2.Много по-нежни.
3.Малко по-умни.(женския състав да не се радва)
4.и още разни други.
Минуси:
1.Разгонване: трябва да се пазим 3 седмици на всеки 7-8 месеца.
2.И, като не са разгонени пак са обект на специално внимание.Е, ако не защитим съкровището си сега, кога ще го направим?

Минусите изчезват, ако решите, че няма да го развъждате и го кастрирате. Звучи малко необичайно, но ползите са повече за животното отколкото за стопанина.
А, между другото трябва да се харесате с развъдчика...
Пожелавам ВИ успех и сме насреща за съвети. :D

Потребителски аватар
Joana
Потребител
Регистриран:пет сеп 07, 2007 12:55 pm

Мнение от Joana » пон яну 07, 2013 11:58 pm

Ама пък мъжките имат по-рунтави опашки! :P

Потребителски аватар
korneliq
Потребител
Регистриран:пет май 08, 2009 3:19 pm

Мнение от korneliq » вт яну 08, 2013 10:15 am

Е, хайде сега, момичето е казало, че иска мъжко и сигурно си има основания за това. Няма смисъл да се убеждава колко е хубаво да е женско.

Можем да извадим и 10 плюса на мъжките, но какъв смисъл има? Щом си е решила, че така иска, това е. Аз също бях сигурна, че искам мъжко и все още така мисля, ако имам друго куче, пак ще е мъжко.

Все едно да й кажем- ти защо искаш голдън, пуделите са много по-умни, по-малки са и по-лесно се гледат, не ядат мебели- вземи си пудел!

Към авторката- или потърси в съседните държави наистина, или просто имай търпение- зимата няма много кучила, но пролет/лято винаги има ;)

Потребителски аватар
svetlana_ahladova
Потребител
Регистриран:вт юни 17, 2008 6:18 am
Контакти:

Мнение от svetlana_ahladova » вт яну 08, 2013 11:01 am

Идеята е, че в момента има свободно едно прекрасно момиченце, а за момченце ще трябва да се чака незнайно колко дълго.
Много ми хареса изказването, че напролет ще се пръкнат повече кучила :D :D :D !!! Сякаш нашите кучки се разхождат свободни по улиците и от хубавото време по - лесно прихващат...

Потребителски аватар
korneliq
Потребител
Регистриран:пет май 08, 2009 3:19 pm

Мнение от korneliq » вт яну 08, 2013 11:38 am

svetlana_ahladova написа:Идеята е, че в момента има свободно едно прекрасно момиченце, а за момченце ще трябва да се чака незнайно колко дълго.
Много ми хареса изказването, че напролет ще се пръкнат повече кучила :D :D :D !!! Сякаш нашите кучки се разхождат свободни по улиците и от хубавото време по - лесно прихващат...
Разбира се, точно това имах предвид, много проницателно.

Потребителски аватар
KraaaS
Потребител
Регистриран:пон сеп 26, 2011 3:58 pm

Мнение от KraaaS » вт яну 29, 2013 1:00 pm

Заключена