Здравейте,
Със семейството ми решихме да си вземем Голдън-че. След няколко дневно четене по темата, открихме, че в ето този: http://www.clearpassion.ro/golden/startt.html развъдник в Румъния има кучило от 10 Октомври. Мога ли да ви помоля да погледнете родителите и да дадете мнение, дали всичко е наред с тях? Става въпрос за двойката, която излиза като изберете "Available Pups" на сайта. А ето и родословието:http://k9data.com/pedigree.asp?ID=686770
Това, което на мен ми прави впечатление е, че бащата е ict carrier, а за майката нищо не пише. Това, което аз разбрах след ровене в нет-а е, че ако и двамата родители са носители, тогава 1/4 от поколението е с проява на ихтиоза. Това така ли е и има ли как да познаем дали малкото, което евентуално ще вземем е засегнато?
Относно документацията, от развъдника ни казаха, че кученцето ще бъде с експортно родословие. В една от темите във форума видях, че трябва номера на чипа да е залепен на родословието. Има ли някакви други неща за който да внимаваме? Например документи, изследвания и т.н.
Всички съвети са добре дошли! Благодаря предварително!
Поздрави,
Жоро
Молба за помощ при закупуване на Голдън
- eli i maxi
- Потребител
- Регистриран:нед фев 17, 2008 8:12 am
Здравейте отново,
Благодаря за информацията. В крайна сметка, след доста ровене в нет-а, си избрахме кученце от един развъдник в Унгария. Ходих да видя кученцата на място и всичко изглежда наред. Очакваме мъника да стане на 8 седмици края на Декември и ще ходим да си го вземем.
В момента чета книги за отглеждането на голдъни и се ровя по форуми и ми изникнаха няколко въпроса. Моля да споделите опит и мнение по следните теми:
Ваксинации и извеждане навън.
На кученцето ще бъдат поставени две ваксини преди да го вземем. Кога трябва да се направи третата? Четох, че не е добре то да излиза навън преди третата ваксина. Това, което ме притеснява е, че така ще имаме затруднения да го научим да ходи до тоалетна навън, а също и няма да има възможност да се социализира с други хора и кучета. Доколкото разбирам, ако това не се случи до грубо 15-тата седмица, може да имаме проблеми на по-късен етап с поведението на кучето. Какво бихте ме посъветвали?
Поздрави,
Жоро
Благодаря за информацията. В крайна сметка, след доста ровене в нет-а, си избрахме кученце от един развъдник в Унгария. Ходих да видя кученцата на място и всичко изглежда наред. Очакваме мъника да стане на 8 седмици края на Декември и ще ходим да си го вземем.
В момента чета книги за отглеждането на голдъни и се ровя по форуми и ми изникнаха няколко въпроса. Моля да споделите опит и мнение по следните теми:
Ваксинации и извеждане навън.
На кученцето ще бъдат поставени две ваксини преди да го вземем. Кога трябва да се направи третата? Четох, че не е добре то да излиза навън преди третата ваксина. Това, което ме притеснява е, че така ще имаме затруднения да го научим да ходи до тоалетна навън, а също и няма да има възможност да се социализира с други хора и кучета. Доколкото разбирам, ако това не се случи до грубо 15-тата седмица, може да имаме проблеми на по-късен етап с поведението на кучето. Какво бихте ме посъветвали?
Поздрави,
Жоро